Tired and longing

Jag som hade tänkt att detta skulle bli en ledig helg...
Det gick ju bra! Hahah...
Igår var visserligen en jävligt slapp dag, satt inne större delen av dagen och lyssnade på Queen och NIN. Dock var jag tvungen att gå upp klockan fyra på morgonen och vara uppe i en halvtimme. Sådant sätter sig Jääävligt mycket till flera dagar efter!
Idag gick vi upp i ottan (okej inte alls...), drog till kollonin, var där i cirkus tre timmar. Hem och grilla...
Och nu ska jag iväg och jobba till 21.00! Gaaaah säger jag bara! Sure, bara fyra timmar, men gaaah! Gaaah!

Kommande veckan blir intensiv, dock inte lika intensiv som denna har varit. Recensionsskrivande, opponering, italianoumgänge, jobb... På torsdag slutar kursen, lite halvsorgligt faktiskt. Vi har blivit ett redigt tajt gäng, men jag är väldigt säker på att vi kommer att fortsätta umgås efter skolan.  Sötisar. :*
Så jag kan ju säga som så att jag kommer sova ut som faaaan till nästa helg! Längtar redan. Pusspuss.

NAJJ nu skall jag köpa lite NIN-dowloads på cdon (jävla fittipredlag!). Visst, bara 10 spänn styck, men ändå liksom.

Just det, en sak till, som ni säkert inte läst förut på den här bloggen: FAN vad jag längtar till Arvika!
Det kommer bli hett, allt. ^^

Puss på er.
/Liv.

Detta får Liv att rysa, så jävla mäktig låt:


Keep on rocking in the free world

Imorgon blir det en bit god mat i det vackra sommarvädret med en italiano.
Mys.


På tal om ingenting får någon snäll själ Väldigt gärna ge mig en biljett till Where the Action is... Villlll seeeee Niiiick Caaave! ><Mannen 2nd till vänster är sex på två ben. Bara så att ni vet.

Queen - Current "Must-listsens"

Om jag skulle rada upp ALLA låtar med Queen som är älskvärda hade det blivit ett låååååångt inlägg.
Här kommer iallafall de som för tillfället är måsten för min musiksjäl. Love.

"Breakthru".
Introt. Refrängen. Så vackert, så genialiskt."The Miracle".
Nog mest för att videon är den bästa ever. Och så är låten ett mästerverk."Don't stop me now".
Klassikern. Det är bara att sätta igång den på Singstar så är en jobbig dag räddad. Vilken dag som helst blir perfekt, bra som dålig. The Voice... <3"Crazy little thing called love".
Alltså, Freddie's röst i den här låten... Så perfekt."The show must go on".
Behöver väl inte så mycket förklaring, huh? Den mäktigaste låten som någonsin skrivits, tillsammans med "Innuendo"."Bohemian Rhapsody" live @ Live Aid -85.
Vackraste klippet som finns ute i den vida YouTube-världen. Rösten, låten överhuvudtaget, underbara Freddie...
Han var verkligen en sådan där som kom, skapade magi out of this world, och lämnade oss. Alldeles för tidigt, men kommer för alltid att finnas kvar hos oss. Århundraden efter århundraden. Det är jag övertygad om.
Love you.


---


Current obsession

Alltså, det här framträdandet... Omg. Underbar låt.
Snart se jag dom! <3

Nu skall ni få höra

Nu tänker jag skriva ett sådant där "Why I love..."-inlägg. Bara så ni vet. Så om ni ogillar mina längre inlägg, stop läsa.... nu! ;P

Det är rätt svårt att Inte tänka tillbaka dagar som dessa, dagar som dessa då det är FEM (!!!) veckor kvar tills jag äntligen får se bandet som har varit med mig så länge.
Två band har alltid varit med mig, eller åtminstone sedan 96-97 då mina föräldrars skillsmässa var riktigt, riktigt intensiv och otroligt, otroligt jobbig.
Depeche Mode och RHCP.

Det är det förstnämnda bandet jag tänkte skriva lite, of course.
Allting börjar uppe i Timrå, den sjukt mysiga och vackra staden utanför Sundsvall.
Allting börjar hemma hos min farbror, som bor i en lägenhet uppe på ett berg med världens vackraste utsikt.
På 80-talet var det två saker som gällde för min farbror: synthen och att skata. (Skate:a? Skatea? You get it)
Varje gång vi var uppe på besök var hans största intresse att sätta igång alla sina älskade skivor, visa sina otroligt fina bilder (han är en g-r-y-m fotograf) och prata i timme efter timme om dem. Och självklart lyssnade vi små knattar, eller iallafall jag.
Jag minns särskilt hur han nästintill predikerade om band som U2, Simply Red och Depeche Mode.
Jag fastnade inte direkt för något av banden, förutom det sistnämnda. Deras musik satte sig fast hos mig.

Nu måste jag lägga in a note här. Självklart tänker ni "Men 'okej', hon var typ nio-tio och började lyssna på Depeche Mode, som är allt annat är barnmusik? Lide!".
Då vill jag att ni skall ha en sak klar för er: - Jag är ett "MTV-barn".
Dictionary - "MTV-barn": unge vars föräldrar satte sina barn framför TV'n varje dag efter skolan/dagis för att ta upp sina egna problem och glömma bort kidsen totalt.
Det var bland annat genom mitt "MTV-ungande" som jag upptäckte The Ark. Dock var det ZTV i det fallet...

DM satte spår hos mig, både när jag lyssnade mycket på dem, men även mindre. Det var det speciella soundet i musiken som fick mig att hela tiden komma ihåg dom, trots att år som RHCP- och The Ark-fan följde.
Dock lyssnade jag väldigt intensivt på DM samtidigt som Ark härjade, fast, som nog de flesta vet, hade Ark 1:aplatsen där... Hahah.

Den där speciella känslan finns hos mig fortfarande, trots att det var så länge sedan jag introducerades till Depeche Mode. De var som en slags tröst, det "molliga" hos dem tröstade konstigt nog mig då mina föräldrars största intresse var att bråka om, ironiskt nog, vem av dem som var bäst anpassad som förälder till oss... Svaret på det har varit solklart hela tiden, men mer om det en annan gång, kanske...

Många minnen har det blivit med åren, men det finns två som jag håller varmast om hjärtat.
Det första är från när jag och min lillebror brukade sitta timmar efter timmar och kolla på live-DVD'n "One Night in Paris" från Exciter-turnén. Vår farbror hade bränt den till oss, och vi var överförtjusta över detta! Minns detta så klart, för min lillebror reagerade så Sjukt starkt när han hörde "Enjoy the Silence" för första gången. Från den stunden är han minst lika galen i DM (okej, kanske inte... men nästan. haha. :P) som jag är. Han ville följa med till Arvika, dock vägrade morsan... :/ Synd, hade varit Sjukt mäktigt att se DM med brorsan! :)

Det andra minnet är något väldigt, väldigt starkt. Jag säger bara vintern 05/06 och jag vet en person som kommer att förstå Exakt vad jag menar. Amanda, älskade Amanda.
Detta var vintern då jag introducerade DM till denna skönhet. Vi satt uppe på hennes rum i huset hon bodde i då, och lyssnade på en bland-CD jag hade med bandet. Ett av de sista spåren på skivan var "A Question of Lust". Amanda, som overall gillade det hon hittills hade hört, blev plötsligt helt stel när låten gick igång.
Några sekunder gick, sedan utbrast hon "VAD FIIIIIIN!!!!!!!!" och började stortjuta. Där satt vi två och tjöt lite tillsammans, och sedan den stunden har Amanda varit den enda jag känner som Verkligen vet vad jag menar när jag säger "Depeche Mode". You know, man kan säga Depeche Mode och man kan säga Depeche Mode... Om ni förstår vad jag menar... Antagligen inte... Hah. :P
Hela den vintern var sjuk, sjuk och åter sjuk. På många sätt och vis. Båda gick igenom väldigt jobbiga och psykiskt krävande saker i våra liv, och den enda trösten vi hade var Depeche Mode och varandra.
Vi skulle egentligen ha sett DM där i februari -06 (tror jag det var). Dock blev det inte av. Can you guess why? :P
- You guessed right. Min farsa, som av någon jävligt skum anledning höll i mina pengar just då, söp upp vartenda litet öre, så där stod jag helt plötsligt helt tomhänt. Tack för den.
Jag har aldrig riktigt förlåtit honom för det, as for many other things.

Det är väldigt svårt för mig att förklara hela DM-grejen, märker jag nu när jag ser allt jag har skrivit. Men jag behåller det som det är, ändrar ingenting, för allt jag precis har skrivit är from the bottom of my heart, allt jag tänker på, allt jag minns när jag tänker på Depeche Mode.
Känslan av ett svunnet 90-tal som var fyllt av kaos, skillmässokrångel, MTV, "ta hand om dig själv"-uppväxt.
Jag är ändå väldigt glad över att jag gick igenom allting, för jag vet inte riktigt om jag hade tagit åt mig av DM så mycket som jag gjorde och gör, om jag inte hade gått igenom all den där skiten.
Och bara tanken på vem jag hade varit och vart jag hade varit om jag inte blivit så nördig i detta fantastiska band vill jag inte tänka på... Min mage vrids bara av tanken...

Jag har allting att tacka Depeche Mode för. Så kan jag säga. Så kan jag summera allt.

Alltså, det här går inte bra. Märker att jag inte får ut allt. Har en viss känsla inom mig som jag vill få ut i ord så ni alla kan förstå, men det går inte, obviously. Endast Amanda förstå, min lillebror likaså. Ni får helt enkelt fråga dom. Hahah.

Det enda jag kan säga är: Spelningen om 5 veckor kommer vara mer än en bara en spelning för mig. Det kommer att vara allting. Det kommer vara så stort. Det kommer vara obeskrivbart. Ni kan ju vara beredda på världens bästa recension här sedan. Hoho.

Depeche Mode. Everything. So much more than everything.


"Enjoy the silence". Versionen som fick min lillebror att fullkomligt avguda dessa underbara män. I can understand him" <3
 


He's baaaack!

Om ni bara VISSTE hur lättad och överlycklig och allt positivt jag är över att Dave är frisk!
Stackars älsklingen hade en tumör i (på?) urinblåsan... Dock är den borta nu så förhoppningsvis mår han betydligt bättre nu.
Dock vet jag som former cancerpatient att den psykiska delen tar dubbelt, kanske trippelt (för mig - för evitg, typ... :/) så lång tid att återställa. Men han verkar vara en stark människa, efter allt han har gått igenom, så jag tror allt att det skall gå bra för älskade lilla Dave. :) <3

Och Åååååh, nu blir Arvikaspelningen av också! Åh, jag slipper oroa mig! Så jäkla skönt!
Tycker synd om de som skulle se dem i Norge, den spelningen är uppskjuten till januari nästa år.. :/
Stackare!

NAJJ, nu skall jag fortsätta vad glader-glader och käka lite prinsesstårta som min älskade moder köpte med sig hem! :)

Puss på er!
/Liv.


"I'm baaa-aaack!"

Ma

Alltså, jag tar verkligen tillbaka allt crap jag har sagt om NIN de senaste åren.
Jo, för jag har smutskastat dom. Riktigt mycket.
Sorry for that, för nu när jag väl sitter och lyssnar på dom inser jag vilket jävla mäktig band de är.
Soundet är... något out of this world.

So, sorry guys! Antar att jag var för upptagen med The Ark/Soundgarden/Depeche Mode/Pearl Jam under mina yngre år att jag tog all annan musik för given och tyckte resten var shité. Solly.På tal om The Ark, gick precis in på deras hemsida för första gånger femtioelva år och såg att de skall släppa en ny platta nästa vår! Nämen! Inte för att jag lyssnar på dom för fem öre nuförtiden, men det är ändå kul ju! Så besatt som jag var kan jag ju inte direkt bara ignorera detta. Fun, fun! Det blir femte albumet för dem? Ja, det blir det! Ojoj!
Skall faktiskt bli spännande att se vad de kommer leverera... Hoho.
"Closer". (Finns det någon som Inte har legat till den här låten? Hahahah. Oj, vad revealing jag blev nu... Ignorera det jag skrev. Hah.)

ARVIKAFESTIVALEN SPELNING FÖR SPELNING!

This is what A and I are going to see!

TORSDAG:
Vi kommer rätt sent på torsdagen, kring 17-tiden. Men litta ska vi hinna med!

NINE INCH NAILS (<3<3<3<3)
Vintergatan, 23:45

RÖYKSOPP
Apollo, 22:30

MANDO DIAO (OM VI HINNER)
Vintergatan, 18:45

ELEGANT MACHINERY
Apollo, 01:00

Dock måste jag tillägga att det är Pretty käss att Röksopp inte spelar på samma scen som NIN, jävligt drygt att man måste springa fram och tillbaka mellan scenerna. Dock hoppas jag att scenerna ligger nära varandra, för jag vill inte missa en sekund av NIN...
Annars möe bra!


------------------------

FREDAG
Detta kommer bli en rätt "dryg" dag för oss, då vi bara kommer sitta framme vid Vintergatan hela dagen (dock Så lätt värt  det). Det spelar vara TVÅ band på hela dagen, hahah! Antar att det är för att förberedelser inför älsklingarna behövs och så... Or, I don't know. Whatevvah.

MEEENN! I LOVE att bob hund spelar på Vintergatan! Yesyes!

Klockan 19:15 kommer jag stå där framme vid Vintergatan och sjunga med i sånger som formade mitt "cp-jag" under sena mellan- och högstadiet. Yeah baby!

Och sedan...


22:00 sker det vackraste någonsin. Depeche Mode @ Vintergatan. Mamma vad jag längtar! <3


-------------------------

LÖRDAG

ALICE IN VIDEOLAND
Apollo, 13:00 (jävligt tidigt... här skall jag helst redan var packad för att klara av att se detta skitband. But A loves them, så självklart skall vi se dom. :))

MUSTASCH
Vintergatan, 18:45 (ännu ett band jag ser mycket fram emot!)

KORN
Vintergatan, 23:45 (måste även vara packis här, hatar KoRn, dock vill A även se dessa, mest för flumhetens skull, hahah.)

Och NEJ, jag skall inte se Thåström, ända sedan jag såg honom @ Kalas -02 har jag haft en ständig spysmak i munnen varje gång hans namn nämns. Blö.)

WIEWIEWIEWIEWIE JAG LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGTAR!!!! <3


THE FAVOURITESMiaoiz

Sitter och LOL'ar @ tidiga DM-videor. HAHAHAH, alltså, Daves dans... Oslagbart.

Och just det. Helt sjukt. En kille på mitt jobb är så JÄVLA like Robert Pattison, eller vad fan han Twilight-killen heter. Verkligen Seriöst jävligt lik. Han måste tycka jag är skum som hela tiden glor på honom, men fan! Så lik!!


Puss rövisar..
/Liv.

Kiss me goodbye when I'm on my own

Detta väntar jag på/vill jag just nu:

1. Dave blir frisk. Bli frisk nu!
2. Att "A Question of Lust" spelas på Arvika. Jag hade... jag vet inte. De spelade den i Luxemburg.


Alive

Vissa sår läker fan aldrig.
Öppna, nakna, till för att spottas i, hällas salt på.
Fuck this, and fuck you.

I veckan skall jag iallafall träffa en fager man, så alla ni haters där ute kan dra ett eller två rövhål över er.

:'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):'):')

The best of the best

Här några videor som är ett måste för oss som skall se DM @ Arvika.
Ni känner peppen, va?
KOLLA FRAMFÖRALLT DE TRE SISTA VIDEORNA, FRÅN STUDION UNDER SENASTE SKIVANS INSPELNINGAR. HITTADE DESSA NYSS OCH BEHÖVER JAG SÄGA ATT JAG RYSER????????????!

"Home"
Älskar arrangemanget (stavning), Riktigt snygg version av mästerverket.
Från turnén -05/-06


"A question of lust"
Seriöst. jag gråter varje gång jag hör den här låten, så magisk. Kommer aldrig glömma den där vintern -05 när jag satt hemma hos Amanda och hon hörde den här låten för första gången. Som hon grät. Från den sekunden älskade/älskar hon DM. Sedan den dagen har vår vänskap varit den starkaste av dem alla... Love you, babe. :*
Från Martins "Counterfeit2"-turné."It doesn't matter two"
Min favoritlåt av DM. Hell, min favoritlåt överhuvudtaget. Videon är... amazing. "One Night in Paris". Martins röst är så vacker... Att höra den här live... Oh. <3 :')
Från "Exciter"-turnén.
.


"Little Soul" - In the studio
Ursäkta om jag är grov - men den här låten är så Jävla sexig...
"Corrupt"
Min favorit från senaste skivan. Lite annorlunda version, but I love it! <3"Come Back" <3
 

JAAAALALALALALALA

Tre namn jag lyssnar till:
Liv, Livan, Fetto (av mina bröder, snällt va?)

2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag aldrig ger upp.

3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Att jag har så jävla svårt att säga nej.

4. Detta är jag rädd för:
Nattfjärilar. Fy fan.

5. Tre saker jag vill ha varje dag:
1. Cigg.
2. Kaffe.
3. Musik.

6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
1. Spela trummor.
2. Dricka rött vin. Grooooooooooose.
3. Äta bajs.

7. Detta tycker jag om att göra:
Gå på spelningar, lyssna på musik, umgås med de jag älskar, kissa när jag är riktigt kissnödig.

8. Detta vill jag göra just nu:
Supa (!!!!!!!!!!), SE DM, pussa någon fin pöjk.

9. Bästa känslan:
Bekräftelse, kärlek, njutning.

10. Värsta känslan:
Å-N-G-E-ST.

11. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har:
Ärlig, intelligent, musikalisk, sexig (är det en egenskap?).

12. Är jag kär just nu?
Who knows.

13. Vill jag gifta mig?
Känns det rätt och är det rätt man, så, ja.

14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
1. Få en massa barn.
2. Flytta till Amerikatt.
3. Stå inför en megapublik.

15. Min käraste ägodel:
ALL MIN MUSIK.

16. Något som jag vill ha i present:
Ny gitarr och/+ ett fungerande piano. 

17. Detta har jag på mig just nu:
Svart tröja från Gina Tricot, mörka jeans från Gina Tricot, en svart/grön strumpa, en mörkgrå strumpa, bikini-bh (hittade ingen vanlig bh, hahah), samt black trousour.

18. Favoritkläder:
Den lilla svarta. Går även att ha till vardags, glöm inte det folks. Man addar bara lite mer vardagliga stuff till den ju. Hot!

19. Favorithusdjur:
Har aldrig ägt ett husdjur. Haha, så mobbad. Men när jag bodde med min polare bodde även lilla Marwin, världens sötaste och sjukaste katt, med oss. Miss you bebis!

20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Rock, mest inriktad på grunge, men även klassisk rock. And synth, såklart. ;)

21. Tre av mina favoritlåtar för tillfället:

1. "It doesn't matter two", by Depeche Mode. <3

2. "Leash", by Pearl Jam. <3

3. "Fly on the windscreen", by Depeche Mode. <3<3<3

22. Skola - roligaste/tråkigaste ämne:
Roligaste - Grundskolan: Syslöjd. Gymnasiet: Scenisk gestaltning A, B och C. <3
Tråkigaste - Grundskolan: Idrott. Gymnasiet: Arbetsmiljö och säkerhet.

23. Stjärntecken.
Lejon.

24. En bok jag gillar:
"Scar Tissue", Anthony Kiedis' (RHCP) biografi. Så otroligt jävla intressant!

25. En film jag gillar:
"Gangs of New York". <3

26. TV-program jag gillar:
Jimmy Kimmel Live, The Daily Show with Jon Stewart, Scrubs, My Name Is Earl, Cheers, mfl. <3

27. Favoritdoft:
Daisy by Marc Jacobs. Även doften av gran.

28. Detta äter jag gärna:
Pajer. Haha, fetto. :P

29. Dricker helst:
Till vardag/mat: Vatten och kaffe.
When I'm suping: Drinkar ("DM" @ Mods! <3) och Smirnoff Ice. Love-love-lovely! <3

30. Favoritgodis:
Typ... Nappar, lakrits, choklad, surt, osv.

31. Hit vill jag åka på semester:
Amerikatt. And London, oh, how I mitt London! <3

32. Färgen på mina ögon:
Gröna.

33. Min längd:
1, 73 m.

34. Jag tror på:
1. För att låta väldigt Salo-aktig; Njutningen. Stämmer så bra.
2. Kärleken.
3. Vänskapen.

35. Jag spelar:
Bajs. Lägger pussel på nätet. Hahah.

36. Person jag beundrar:
Mamma. <3

37. Så här bor jag:
Hos morsan, flyttade hem för ett tag sedan efter att ha bott med älskade Anna. Dock var hyran så JÄVLA hög att jag var tvungen att flytta hem... :/ Men det funkar det med. :)

38. Antal döda krukväxter i hemmet:
Finns säkert någon/några i något hörn och hänger... Hahah.

39. Detta tänder mig:
Ögon, karisma, leende.

40. Detta gör mig avtänd:
Överdrivenhet. Är det ens ett ord? You get it.

41. Favoritfärg:
Svart.

42. Favoritcitat:
"I never ever do anything unless I belive in it". Typ så lyder det. By River Phoenix. <3

43. En hemlighet jag vet:
Why should I say it if it's a secret? :P

44. Den bästa present jag fått:
CC-biljetten i studentpresent av morsan. And by laptop, also en studentpresent av mammi. <3

45. Senaste köpta skiva:
HM... Någon Pearl Jam-skiva, I guess. Skulle tro "Vs.".

46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende:
Mina ögon och läppar.

47. Det jag är minst nöjd över med mitt utseende:
Skiftar från time to time, ibland mina fräknar, ibland min näsa, osv... Dock har jag börjat acceptera (vad hemskt det lät, hahah...) mitt mer och mer och är inte så missnöjd längre. Var väldigt missnöjd när jag var yngre och betydligt mer osäker...

48. Udda förmåga/egenskap:
Kan böja Väldigt mycket på mina händer. Många har blivit äcklad/skrämda kan jag lova er. Hahah.

49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Ett rövhål. Vet ej. Katt kanske?

50. Tre personer jag vill ska göra detta test:
Vem fan som helst.

Tampongolycka

Älskar att det finns lika nördiga (till och med nördigare!) DM-fans @ helgon (vadå -03? haha) som mig.
Slipper jag känna mig ensam. Haha.

NUÄREHELG!
Och jag har en snus under överläppen och är lite okvinnlig men skiter i det.
LALALALA, idag är det sex veckor kvar till Depeche Mode @ Arvika.
Bli frisk nu Dave, orkar inte gå runt och vara orolig. :'( :*

Checka in den snygga bilden jag hittade igår, btw. Saknar Alan lite.
Han var rätt (läs: väldigt) snygg under sena 80-/tidiga 90-talet. Nu ser han mer ut som en... padda. Haha.


Fan vad flummigt det här inlägget blev... Awell, solly.

Puss.
/Liv.

The bild:

Fly on the Windscreen

Åh, älskar DM's setlist de hade i Luxemburg. "Fly on the Windscreen" liksom?
Maaah, hoppas de spelar den @ Arvika. Jag hade kissat ner mig och de i min närhet.
Tomorrow är det btw 6 veckor kvar! <3, som fan!


Speak, spell...

DM har blivit tvungna att ställa in ÄNNU fler spelningar.
Stackars alla fans som inte får se älsklingarna. Dock har de ju blivit told att ha kvar sina biljetter för nya spelningar framöver. Viktigaste är ju att han blir helt och hållet frisk, såklart.

Fan, tur att han insjunknade, eller ja otur såklart men ni förstår vad jag menar, så pass lång tid innan Arvika. Fan, bara tanken på att de skulle behöva ställa in Den spelningen... Nej, vill inte ens tänka den tanken!!!!


För övrigt älskar jag "Speak & Spell" så JÄVLA mycket. DM tidigt 80-tal - så jävla magnifikt. Dock är "Black Celebration"-tiden lätt bäst. Eller "Songs of Faith and Devotion", eller "Ultra", eller.... Allting, allting, ALLTING!

<3


Puss.
/Liv.


Krya på dig, Dave...

Blev utmanad...

1. Hur gammal är du om fem år? 25, snart 26.
2. Vem var den sista du träffade? Ett gäng kurskamrater
3. Hur lång är du? 173 cm ungefär.
4. Vilken var den senaste film du sett? Hm... Något på TV, minns ej. På bio var det "Twilight". Tyvärr. Filmatiseringen är så äckligt dålig. 
5. Vem ringde du sist? Typ Amanda.
6. Ditt senaste sms och till vem? Till Amanda.
7. Vad är helgens planer? Vettefan. Plugga som ett as, kommer bo på biblioteket.
8. Föredrar du ringa eller skicka sms? Både och.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? HAHAHAHAHAH; nej. Skilda sedan -95.
10. När såg du senast din mamma? Imorse.
11. Vilken ögonfärg har du? Grön.
12. När vaknade du idag? 06.50
13. Har du någongång hittat en katt? Nej, men Anna gjorde. Mimmi. <3
14. Vilken är din favoritplats? Längst framme vid scenen på en spelning med ett band jag älskar över allt annat.
15. Vilken plats föredrar du minst? Gunnesbo i Lund.
16. Var tror du att du befinner dig om 10 år? Förhoppningsvis utomlands.
17. Vad skrämde dig som barn? "Gremlings". Fy fan.
18. Vem fick dig att skratta senast? Någon av mina brosor. Alex, tror jag.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Har en Ark-vinyl. Hahah, "In Lust We Trust". Farsan har typ miljarder. Men så är han ju också 32 år äldre än mig...
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Brukar sova i trosor, eller trosor+linne. Hatar pyamas, så jävla varmt.
22. Hur många kuddar har du i sängen? Två stycken.
23. Hur många landskap har du bott i? Två.
24. Har du någon gång spytt på någon? Don't think so, inte vad jag kan minnas iallafall.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? stumpilinor.
26. Är du social? Om det är intressanta människor, ja. Om det är dryga bitches, nej.
27. Vilken är din favoritglass? Piggelin. Mums.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa som in i helvete.
29. Tycker du om kina mat? Mjodå.
30. Tycker du om kaffe? JA. Klarar inte en dag utan minst 3 koppar.
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe och vatten.
32. Sover du på någon särskilld sida? Sover oftast på magen.
33. Kan du spela poker?
Om jag anstränger mig kan jag vara ganska grym, annars - BIG no.
34. Tycker du om att mysa? Jovars.
35. Är du en beroendemänniska? Nupp, hela min uppväxt gick ut på att lära sig att klara sig själv.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, en kille som gick i min klass i ettan och tvåan i grundskolan. Hahah.
37. Vill du ha barn? Ja.
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja.
40. Föredrar du havet eller pool? Havet, som fan.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Cigg (tyvärr), kaffe, fika, kläder, spelningar m.m.
42. Äger du dyra smycken? Ett par, ja.
43. Har du någongång testat narkotika? Who knows?
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Ett stycke Falu Rågrut.
45. Vem är den roligaste människa du känner? Amanda och Elvira. <3
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett fett som börjar några centimeter ovanför naveln och sträcker sig kanske 1-1½ dm ner.
47. Vad har du för ringsignal? Guns N' Roses - My Michelle
48. Har du kvar något klädesplagg från du var liten? Säkert uppe på vinden.
49. Flirtar du mycket? Om jag är packad, ja.
50. Vart togs din profilbild?  Hemma.
51. Kan du byta olja på bilen? Har ingen bil, så nej.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej.
53. Vilken var den senaste bok du läste? "Enhet", Holmqvist.
54. Läser du dagstidningen? Har ingen. Vet, mobbad, men palla. Läser på nätet.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Nej.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lyssnar aldrig på radio.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Frågor till rollspelsdiskussionen på måndag.
59. När var du i kyrkan senast? I söndags när jag läste en dikt för småungar.
60. Vilka personer utmanar du? Vem fan som helst!


Sömnproblem

Mina sömnproblem är tillbaka. Perfekt, absolut perfekt med tanke på hur pass utvilad jag behöver vara för att klara av de kommande två veckorna.
Suck...
Gick och lade mig strax efter 01.00, efter Jimmy Kimmel's öppningssak, kollar alltid på det innan jag går och lägger mig.
Tiden gick, min kropp ville inte varva ner, nej, istället förberedde den sig på en ångestattack, sådär fint perfekt halv två på natten. Ångestattacken lekte runt lite, när den började varva ner kollade jag på klockan - 02.15. Fuck, med tanke på att jag behövde gå upp 06.50 idag.
Sedan tog det ett bra tag till innan kroppen lugnade ner sig efter ångestattacken, skulle tippa att den var kring tre innan jag varvat ner helt.

Och när jag sover, tror ni att jag får en lugn sömn då? Nej då! Självklart skall jag drömma att jag sviker en av de få människor jag litar på till 100%, sviker honom något så otroligt. Det ger ju kroppen och skön och trygg känsla... !

...


Jag orkar verkligen Inte med en period av ångest och sömnproblem just nu. Sure, ångest har jag 24/7, men kombinerat med sömnproblemen är det nog det värsta som finns, så otroligt energikrävande...

Sucksucksuck...


6 veckor, 2 dagar kvar.

.,.,.,.

Fy fan vad jag längtar.
Vill bara gråta.
Thank you for e-v-e-r-y-t-h-i-n-g.
Att ord skulle räcka till är skrattretande.


Shake the disease

Nu fick jag den där känslan igen.
Om lite mer än 6 veckor skall jag se Depeche Mode.
Jag, Liv, av alla människor.
Sure, det är inget unikt direkt, man kommer stå där tillsammans med ett x antal tusen andra skrikande, gråtande fans.
Men Jag, Liv.

Efter alla dessa år. Efter alla förlorade tillfällen skall jag äntligen få se dem.
Jag vet att jag tjatar i var och varannat inlägg i den här bloggen om det, men om ni visste hur stort det är för mig.¨
Oj, om ni bara visste...

Nu när det kommer närmare och närmare känns det i magen ännu mer, om det ens kan det.
Och vad gör man inte? - Jo, man gör saken "värre".
Klippet efter all denna text är jag väl medveten om att jag lagt upp tidigare, och trots att Martin är redigt berusad där, kan jag inte annat än fullkomligt älska det. Vackraste låten, den mesta fantastiska, geniala människan.
Det är så vackert, så fullkomligt vacker.

Om och när (antagligen) han ställer sig och sjunger denna på Arvika, kommer mina tårar falla (de kommer antagligen falla så fort spelningen drar igång, men you get it), de kommer falla och jag kommer inte göra ett skit åt.
Jag kommer låta de falla och gaaah, jag vet inte hur jag skall förklara det!
Det är så stort, det är så otroligt jävla stort.

Anyways, jag märker att jag inte ens i närheten kan förklara mina känslor i ord angående spelningen, så här får ni istället klippet. Igen. Love-love-love it.

Puss.
/Liv.

FY FAN FY FAN FY FAN FY FAN!!!

Fy fan!!!!
Kom hem, satte upp håret för att jag var så jävla varmt.
Nu - kanske två timmar senare - släpper jag ut håret, och vet ni vad?

Helt plötsligt hör jag ett surr och sedan flyger något, I don't know, iväg från mitt huvud.

Resultat: Efter en MEGArysning springer jag omkring och rufsar mitt hår, som var så jäkla snyggt idag dock inte längre, för att försäkra mig om att jag inte har något mer i håret.

FY FAN! Alltså, jag ryser så jäva mycket just nu! Det är som när jag var 11 och hade en fjäril i håret. JAG HATAR FJÄRILAR. De må vara snygga på långt avstånd, men sjukt äckliga när dom man kommer närmare dom.

FY FAN jag ryser fortfarande. Var antagligen en geting eller något. Fy fan................. !!!!!!!!


Kids - detta är baksidan av att ha jävligt långt hår - allt möjligt skit fastnar i det! Ryser...............................................


Cp-inlägg. Sorry, var bara tvungen att avreagera mig. Usch och fy...
Såg nyss en skitfin bild på Eddie och Sean Penn. Ska försöka hitta den...
Kan inte hitta den... Buhu i blöjan.

Snart kommer Amanda hit, vi skall slå upp mitt fjuttiga tält och se om det räcker till oss två fetton. ;)

Puss.
/Liv.


Behöver jag ens nämna att jag längtar?

Tänk om Martin ställer sig och spelar "Judas" på Arvika... Då skiter jag ner mig, jag gör det.
"Songs of faith and Devotion". <3 Vilken jävla platta, va. Puss.


Last.fm-nörd

Oj, detta upptäckte jag nyss. Jävla nörd.

1. Pearl Jam - 3, 012 songs played
2. Soundgarden - 1, 553 songs played
3. Depeche Mode - 1, 315 songs played
4. The Doors - 722 songs played
5. Jamiroquai - 713 songs played
6. Nick Cave & The Bad Seeds - 689 songs played
7. Days of the New - 527 songs played
8. Chris Cornell - 515 songs played


Haha, det märks ju ganska tydligt vilka mina top 3 är, haha. Pearl Jam bara Vi är bäst! :P Dock kan jag tillägga att DM låg på typ 5.e plats för typ 3 veckor... Awell, är man nörd så är man. :P

Just one thought: Why in hell är Nick Cave så jävla långt ner??????????


Bröl.<333333

Sex

Jag har sagt det tidigare, men det tåls fan sägas igen: Spelar DM den här låten på Arvika kommer jag få orrrrrgggggggggaaaaaaaaaaaaasssssssssssmmmmmmmmmmmmm.Bästa låten igår

Norges låt var så jävla lame att jag bara ville pissa ner mig. Mamma älskade den, var helt galen i den, men var noga med att poängtera att det Inte var för att han är så "söt".. VAD FAN SKULLE DET ANNARS VARA? LÅTEN?
Hahahah, får verkligen kväljningar när jag hör den... Såååå överskattad. Snacka om att vinna över ens utseende!

Nej! Gårkvällens bästa låt var Bosnien & Herzegovina, helt klart. Underbar.Nu skall jag snart iväg och läsa en dikt... Inte så jättepepp, men vad gör man för sina fans? Hahahahah... :P

Det är såhär sann kärlek skall kännas

Det handlar inte om en upptäckt.
Det handlar inte om en nyförälskelse.
Det handlar helt enkelt om kärleken till detta fantastiska.

Musiken. Här kommer några tips på låtar som känns, känns riktigt vackert, sprudlande ända ut i fingertopparna.
OBS inte bara en massa grunge as you see, hah! OBS

QUEEN "I WANT TO BREAK FREE"NICK CAVE & THE BAD SEEDS "GET READY FOR LOVE"


PJ HARVEY "SHAME"
Dessa låtar är vackrat just nu. Magiska... <3

Lalalalala

Haha, jag älskar verkligen min klass.
Så jävla sjuka människor, helt klockrena!
Idag var alla helt övertrötta efter 4½ timme i skolan (mycket för att vara en kurs på universitetet... iallafall denna kursen), så på eftermiddagens föreläsning satt vi alla mest och flummade, snackade skit om Leif GW Persson (stavning?), Jan Guillou (stavning?) och andra random äckelgubbsförfattare.

Hade ju recensionssnack idag också. Vi satt i grupper och kommenterade varandras recensioner.
Fy fan vad alla är duktiga!
Hur det gick för mig?
Det gick bara braelibra! Men ja, min arbetsskada syntes ganska tydligt på vissa delar av min recension dock, den var lite "krönikig" här och var. Fick en väldigt fin kommentar utav en kurskamrat. Han sade att ur krönikavinkel så var det en sjukt bra text och att kände att han bara ville sätta sig ner och diskutera ämnet med personen som skrivit den.
Väldigt fina ord!
... Dock var det ju en recension vi skulle skriva, men det fanns självklart även spår utav det i texten,  bara det att mitt krönika-jag tog över lite väl mycket av texten. Och sedan skall vi ju inte snacka om kontexten, HAHAHAHAH. Jag fick förklara för dem att jag hade cirka halvtimmen (inte ens det) på mig att skriva den, därav varför den blev så fruktansvärd, hahah!

Well well, vi skall skriva en fyrasidig recension/essä av samma böcker om några veckor, och det är det sammanlagda betyget på de två som räknas!

Shit! Det märks att jag älskar skolan just nu, va? Men gah, det vi gör just nu är så jävla intressant, och människorna är så hillarious! :P

Jaja, intressant inlägg liksom... Haha.

Puss på er.
/Liv.

Sjuk gånger två

Jag får väl erkänna att jag visst är ledsen över Pearl Jam. Så jävla ledsen över att jag inte hade råd att köpa biljetter. Att de antagligen inte kommer göra några fler spelningar i Europa. Så jävla ledsen. Detta var min chans att se mina små pojkar, mina små hjältar. Men nej. Jag skall alltid vara den fattiga, den som inte har råd. Den med ångest.

Fan.

Krya på dig Dave, synd att ni fick ställa in spelningen i Grekland igår. Poor fans. :(
Hoppas bara inte det är något långvarigt, både för hans del (framförallt, såklart) men även för att bara tanken på att de skulle vara tvungna att ställa in spelningen på Arvika får mig nästan svimfärdig, ångestattackladdad.

Nej, Liv, inte tänka i de banorna. Nu skall jag iväg och jobba till 21.00. Det får mig ju verkligen på bättre humör... Not.

Dagens enda plus är att jag skrev en jävligt bra recension av Ninni Holmqvists "Enhet" till plugget idag. Bra bok, för övrigt. Väldigt skrämmande, men samtidigt verklighetstrogen ur en synvinkel.

Jaja.

Puss.
/Liv.


Feel better.


Fuck

Vaknade nyss = missar min fucking föreläsning. Good work.

Och så är jag avundsjuk.
En bekant skall se Pearl Jam i Manchester. Fan, varför skall alltid jag vara den fattiga?
Och varför kan inte PJ förmå sig att spela Lite fler spelningar i Europa, när de är över här för första gången på tre år?
Nej, de verkar vara upptagna med att spela i sitt älskade Amerikatt...

Tack och lov är det Depeche Mode om mindre än åtta veckor. Åtta veckor må låta mycket, men tänk egentligen hur fort veckorna går. Precis! På torsdag kommer Amanda över på en DM-kväll, samt skall vi fälla upp mitt sketna tvåmannatält och se om det funkar för oss två. My suggestion är att dra till typ Rusta och köpa ett nytt. Det är ett VÄLDIGT litet tvåmannatält.

Awell... DM snart iallafall. Det känns jävligt overkligt på ett sätt.

I eftermiddag/kväll blir det jobb, innan dess skall jag läsa typ 20 bokrecensioner. Gah!

Puss..
/Liv.


Helgilina

Uj uj.  det blir då ingen slapp helg för min del. This is what's need to be done 'til monday:

¤ Läsa en bok, dock en relativt lätt sådan så det skall inte bli för jobbigt.
¤ Läsa ungefär 25 recensioner av diverse böcker. Yes, it's true! Blev nästan lite rädd när jag såg listan på uppgiftspappret.

Men vet ni vad? För första gången på riktigt länge så känns det ändå helt okej, uppgifterna är inga jag spyr över, snarare tvärtom. Resten av tiden på kursen skall vi enbart ägna oss åt recensionsskrivande av böcker. Mucho funno.

Nej, nu måste jag springa likt en sexig älg till bussen, in och låna boken vore ju bra... Sedan måste jag betala en bokskuld... Gah!

Here you have dagens låt, by the way, love love love it. "Ghost" by... *trumvirvel*... Depeche Mode! ;P

Puss.
/Liv.


Loverman

Originalet, covern. Underbart vilket som.
Att Martin gör en cover på en utav Nick Cave's bästa låtar, är något jag inte visste förens för några veckor sedan.
Älskar att Martin gjort den lite mer "depeche:ig", så vackert, det där vackra soundet som bara han kan skapa... Oh, ryser bra rysningar!
Oh, lovelovelove. De två största genierna, en och samma låt. LOVE IT.

Listen:

CAVE:
 

GORE:

Which

1125244322_mode1ijuhi.jpg
1986.Black celebration.That was the period when Martin started to write very dark songs and they were wearing leather,too.Cool.


Shake the disease

Usch, verkligen jobbigt att se den här videon, M är so drunk... :( Dock är det ändå sjukt jävla bra framfört, med tanke på hans... tillstånd, that's why jag lägger upp den. Säger en del om hur fantastisk han är.

My hero;

En film

Vi ville dokumentera den första snön i vintras. Det gick ju bra... Hahah. :P

HAHAH

Dagens bild


Miao

Dagens låt är en låt min mor älskar över allt annat, ett framträdande som är bättre än någonting annat.
Just listen and you'll understand.
Perfect

Måndag: Föreläsning
Tisdag: Förläsning+introduktion till grupparbete
Onsdag: Litteraturtidskriftsplugg på bibliotek + jobb
Torsdag: Grupparbetsmöte + jobb
Fredag: Grupparbetsredovning + jobb


SHITTTTT-TTTTTTT. Längtar till helgen, kan jag säga!

Lägger soon upp dagens bild + låt. Puss i brallan.

Det här är så bra att jag nästintill kissar ner mig


I could corrupt you

Hur fan skall man få igång allting? Hur länge skall man behöva vänta på att allting skall släppa, all ångest?

Jag är så jäääääääävla trött på att ha ångest hela tiden, fitt fitteli fitta.

Detta är den enda antideppen som funkar lite grann iallafall:
Världens bästa låt:

Sär-Aftonbladet

DANSK SMITTAD
- I New YorkHAHAHHAHAHAHAH
HAHAHHAHAHAHAH
HAHAHHAHAHAHAH
HAHAHHAHAHAHAH
HAHAHHAHAHAHAH
HAHAHHAHAHAHAH
HAHAHHAHAHAHAH
HAHAHHAHAHAHAH
HAHAHHAHAHAHAH

Aftonbladet visar återigen att det är den mest tragiska tidningen någonsin

Hahah, alltså jag skrattar mer än är arg! Tycker mer synd om dem än är livrädd.
Det börjar helt enkelt gå för långt!

Aftonbladet skriver idag upp en lång lista på vad som kan hända när "svininfluensan" gör entré i Sverige - både om vi har tur eller otur.

TUR:
¤ Virus sprids vanligtvis inte på sommaren, utan sprids bäst där det är kallt och torrt.
¤ Viruset sprids i såfall i hösten och då finns det vaccin mot det.

OTUR (läs det här, det är så överdrivet att jag nästan vrider mig av skratt):
¤ Viruset slår till i Sverige i maj, juni.
¤ 15-40 % av dens svenska befolkningen, 3,7 miljoner!, smittas.
¤ 4000 av dem dör.
¤ Främst unga människor kommer att insjukna.
Sedan fortsätter dom att rabbla upp att skolor, jobb, restauranger kommer att behöva stängas ned för att alla är sjuka.

Seriöst?????? 1. Med tanke på att det är så jävla varmt i Sverige, speciellt södra, just nu, känns det ganska osannolikt att 3,7 miljoner av oss kommer att smittas.
De som smittas är folk som har varit i Mexiko nyligen och de som är omkring dem.
Jag tror inte att det flyger runt i luften och ger sig på någon random - allt kommer därifrån.
100-tals elever i NY hade smittats - DE HADE VARIT PÅ KLASSRESA I MEXIKO.
De som hade smittats i Nya Zeeland och Israel hade också antaligen varit i landet.
Allt kommer därifrån - och så länge man inte känner någon som har varit där nyligen tror jag man är lugn, tror jag inte det är något att vara orolig för.
Visst, klart man skall vara lite extra noggrann med hygienen och tvätta händerna ordentligt och hela den rabban,

MEN

Aftonbladet överdriver så otroligt mycket att jag bara blir ledsen.
I artikeln är de positiva punkterna två eller tre stycken - de negativa får upp till tio.
De vill att vi skall vara rädda, de vill att vi skall få hjärtinfarkt över något som är 0,0hurmånganollorsomhelst chans att man skall avlida utav.

Tycker det är lite överdrivet bara.


RSS 2.0