Återupptäckande/"Så som i himmelen"/Inspiration

Finns det någon film jag aldrig kommer att kunna hålla igen tårarna till är det "Så som i himmelen".
Finns det någon film jag låter tårarna rinna på grund av dess vackerhet är det "Så som i himmelen".
Den bästa filmen i svensk filmhistoria är utan någon som helst tvekan "Så som i himmelen".

Ni vet, ni vet när man inte har sett film man älskar på väldigt länge? Eller när inte har lyssnat på en låt, en skiva man älskar på väldigt länge? Eller när man inte har träffat en person man älskar på väldigt länge?

Så är "Så som i himmelen" för mig. Det kanske är på grund utav de känslor jag får för filmen som är den främsta anledningen till jag har valt att inte se filmen på så många år? Jag tror nog det...

Jag vet att jag låter och skriver som en 14-åring som sett filmen för första gången men i ärlighetens namn känns det faktiskt som att det är första gången jag ser den, som om min "Så som i himmelen"-oskuld precis tagits. Jag har samma känslor inom mig som varenda gång jag tidigare sett den. Tack. Puss. Kärlek. Beundran.


HELG

Helg.
Veckan har varit helt ok. Hemtenta måndag-onsdag som var rätt chill. HOPPAS JAG. Fan alltså. Det kändes bra iallafall.
Ariman igår var hysteriskt, roligaste på länge. Love you guys. <3
Helgen kommer bli s l a p p. "Into the wild" (vet, tjugoelfte gången, men ja, är en film underbar så är den), "Fröken Julie", "Madame Bovary". Ja, helgen kommer mestaldels gå i böckerna och läsandets tecken. Me love litteraturvetenskap.

Sedan så saknar jag "Gossip Girl". Jäkla uppehåll. Fast det är typ sämst nu. Säsong 1 in my heart. Puss.

Nu ska jag dricka kaffe. Inser ni hur mycket jag behöver det nuförtiden? Om jag inte dricker kaffe during breakfast är dagen destroyed. Sedan måste jag dricka cirka två, tre till during the day, och då räknar jag Inte med om jag hänger på fik eller så, utan mer, lunchkaffe, eftermiddagskaffe, kvällskaffe, och även midnattskaffe då och då. Krejsy!

Pusspuss på er, jag lovar att jag skall göra min blogg mer intressant, för det finns faktiskt ändå ett antal människor som läser den (belive it or not!). Jag har ju ändrat designen, det är ju alltid något, right?

Ha en skön helg!
Puss.
/Liv.

GE MIG SKORNA!!!! Så, puss, tack, puss. Christian Louboutin, hand i hand med Jimmy Choo är dom skornas små gaygudar (dock vet jag inte om dom är gay, dom får ändå ha den titeln, gaygudar alltså.)

Your rocket queen

Mars kommer att bli en fin månad! Danko Jones på KB och en sak i Malmö som jag tyvärr inte kan säga mer om. I'll you when it's 100%.

Det är så kul att gå in på IMDb's hemsida, klicka in sig på "Slumdog Millionaire"'s forum och se hur alla fullkomligt AVSKYR att filmen vann 8 Oscar. Inte väääärt deeeeet... Dock har jag inte sett filmen, men de små klipp jag har sett har jag nästan bokstavligt talat spytt av. Okej?! Vad fan är så speciellt med den filmen? Suck.. Dock förtjänade Boyle Bästa Regissör enligt min brorsa. Well...Aja. Det är iallafall skönt att veta att man inte är ensam om att hata filmen och tycka den var ovärd priset!

MILK och THE WRESTLER für alle!

Just det - dagens bild. P-U-S-S på outfiten och videon under är het. 01.00. <3

Puss.
/Liv.OJ

Update: Videon verkar inte funka, så ni får klicka på länken nedanför den! (videon, alltså...)
Gillar ni designen? I don't really know vad jag tycker om den, får bättra på den imorgon eller något...
Nu ska jag laga kääääk.

Puss.

Headern är GnR. "Rocket Queen". Texten alltså. Fast det brydde ni er inte riktigt om, huh?

Puss.
/Liv.

NIMÅSTEKOLLAPÅDETHÄRNIMÅSTEKOLLAPÅDETHÄR!

Två flugor i en smäll!
ROLIGT och KLOCKRENT!

Det här är en av Många anledningar till att "The Curious Case..." bara vann 3 Oscar...
One more thing - en del är galna över att Mickey Rourke inte vann Bästa Manliga...
1. Visst, jävligt synd, han gjorde ett Riktigt bra jobb. Men let's face it: Han spelade i stort sätt sig själv.
2. Visst, att spela homosexuell "är inte så jävla svårt" som vissa skriver, fast på engelska dårå; visst, Sean Penn spelar homosexuell. Men vet ni en annan sak? Han spelar Harvey Milk, och det är på ett sätt en helt anna femma.
Måndagsmorgonen (söndagskvällen/natten för alla feta amerikanare) var en stor morgon/kväll/natt för de homosexuella världen över.
3. HAR NI ENS SETT "MILK"? SEAN PENN SPELAR SÅ JÄVLA BRA. OCH NEJ, HAN ÖVERSPELAR INTE. HAN ÄR UNDERBAR, PERFEKT.
4. Mickey Rourke "förlorade inte sin comeback", bara hela grejen att hann var där i söndags, att han satt där och blev hyllad åt vänster och höger, det är en comeback i sig, och tror jag även han själv kände. Jag tror även att en del av honom inte trodde att han skulle vinna, att den delen insåg att det stod mellan Sean Penn och honom. Så jag hejar fortfarande på Mickey Rourke och är övertygad om att om han fortsätter i detta spår, kommer nästa Oscarnominering resultera i vinst.

MEN KOLLA NU PÅ VIDEON FÖR HELVETE, HILARIOUS!!!

The Curious Case of Forrest Gump - watch more funny videos

Puss puss.
/Liv.

Världens bästa

Alltså det finns inte ord som kan beskriva hur glad och lycklig jag är över att Sean Penn vann.
Inte bara för att han helt enkelt är världens bästa skådespelare, inte bara för att han är min absolut största inspiration.
Nej, också även för mannen han gestaltade; Harvey Milk. En så viktig, en så stor punkt i gayrörelsen och en man som borde uppmärksammas mer. Penn's gestaltning av Milk är obeskrivlig,
som ni vet har jag älskar filmen och Penn's insats sedan första gången jag såg den, och jag är så glad över att han vann!
Trodde faktiskt att Rourke skulle vinna, för hans insats i "The Wrestler" är bland det bästa jag har sett på mycket, mycket länge, så jag blev jävligt överraskad när Douglas läste upp "Sean Penn". Positivt överraskad!

Sean har en statyett sedan tidigare, även den vunnen efter ett fantastiskt agerade, den gången i "Mystic River" (2003).
Sean Penn bevisar med vinsten i natt att han verkligen är den bästa vi har just nu.

RESPEKT!

Här nedan är hans tacktal, väldigt fint! Lyssna!

Puss.
/Liv.


Oscarshelg

Trots att jag är förkyld så är jag happy happy -  Det är Oscarshelg! Ja, på söndag natt kör galan igång och faaan vad jag har längtat efter detta! Min älsklingar. Dessa hejar jag på.

MICKEY ROURKE! Om han inte får för bästa manliga huvudroll sparkar jag någon mellan benen.
Milk får för bästa film tycker jag allt, och Josh Brolin kan ta hem bästa manliga biroll.

SLUMDOG MILLIONAIRE SKA INTE VINNA ETT SHIT!! Inte för att jag har sett filmen, men den verkar så LAME!

Nu ska jag träffa mamma på AG och handla lite boom-iga saker, puss på er!

Peace.
/Liv.

Okej, jag vet att ni hatar GnR, men snällasnällasnälla spola fram till 2:30 i nedanstående klipp! Snällasnällasnälla! Det är så jävla mäktigt, Axl's röst, musiken, perfektion... Puss.

"You're crazy", från "Appetite for Destruction".

Lix

Jag är inte den som bara "åh ni får inte göra det eller det", alla skall följa sina drömmar, detta är något som är Väldigt viktigt. Men, tja, vad ska jag säga? Går in på blondinbellas blogg och läser att hon ska skriva en BOK. Hm. Typ chic lit.
Det komiska i det hela är att boken ska handla om en ung tjej i Sthlm som ska läsa juridiklinjen.
HAHAHAHAHAH, bruden - Skriv en självbiografi och låt oss författare utan rikemansbakgrund stiga fram istället!

Lame, lame, lame!

Nu ska jag iväg och leka med Amanda, och ger er en puss i form utav "Mr. Brownstone", GnR.
Gillar framträdandet, mest för att Axl är fett het. Nog den enda mannen som kan bära upp en par sådana hotpants. Love, love. Checka in 1:45 lix. Haha. Från Tokyo, 1992, om jag inte minns helt fel.

Puss.
/Liv..,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.

Jag vet jag är äckligt dålig på att uppdatera. Å andra sidan är detta ganska mycket skitsamma då det inte finns något att uppdatera om. Allt går bara runt runt runt. Inget nytt händer, inget spännande. Förutom en sak den där saken som jag inte kan ta upp just nu för att inget är 100%igt bestämt. Men ni kan alltid hålla tummarna för mig. Eller skicka en tanke eller något. Helst en fin sådan, tanke.

Plusplusplus. Aleka's Attic. Ojoj "Never Odd Or Even" är så vacker och jag är så glad att jag har den nu. Puss. Skolan lite sådär rätt roligt just nu, Pär Thörn-snack imorgon. I hope it'll be okay. Vet inte. Känns lite hackigt just nu.

Minusminusminus. Ekonomin och arbetslivet. Fuck you all.

Men som sagt så är jag jätteglad över "Never Odd Or Even" och att det är riktigt soligt ute idag. Det är mycket puss på det tycker jag allt.

Puss på er.

 


GnR N' Thörn

Torsdag, sitter och lyssnar på "Don't Cry" (GnR), kanske världens vackraste låt...
För min del är det helg nu, ingen skola imorgon, det enda jag ska göra är att träffa F och R en stund.
Helgen blir väl... tja, läsning, I guess. Måste läsa "Röda Rummet", "Information" och "Svensk litteraturhistoria".
I know, it may not sound that interesting... Men I like it, enda minuset är att det är pretty much...
Idag höll Lisbeth Larsson i skolan och höll en föreläsning om sin bok om Victoria Benedictsson. Väldigt givande föreläsning om en väldigt intressant författare. Grupparbetet om Pär Thörn och hans sätt att skriva på går väl... framåt. Dock är det väldigt svårt att samla ihop all information och fastställa den så det blir till ett bra material för redovisningens ämne. Men we'll fix it. :)
Och ja, på tal om Pär Thörn! Vilken man! Han verkar fullkomligt supertrevlig och härlig, min kurs- och grupparbeteskamrat mailade honom några frågor (han hade gett sin mail till henne efter en uppläsning han hade i Malmö häromveckan) som vi sammanställt till honom. Och vet ni? Han svarade efter mindre än en timme!
Och detta var ändå inte de mest simpla frågor, men han svarade minst lika utförligt, mycket intressant!
Så, tack tack Pär Thörn för att du är så givmilt och honest och inte är en bitch som typ 90% av alla andra svenska författare och poeter. Thanks!

Om ni som läser inte har hört talas om Pär Thörn, kan ni gå in HÄR och läsa mer om Pärs SMS-poesi, samarbetet med Sydsvenskan. Värt! Han har även en myspace, lyssna gärna på hans uppläsningar. Reklamreklam, I know, men I really like him. Läste hans bok "Din vän datamaskinen" som helt ärligt nog är den konstigaste korta bok jag någonsin läst, men samtidigt den mest underhållande och intressanta. Han är lite som Bob Hansson, dock inte lika "fjantig", eller vad man ska säga/skriva. (Sorry Bob) Tja, kolla länken och lyssna på myspace:en, så kanske ni förstår mig lite bättre.

Så, nog snackat om skolan och författare, ikväll är det "Batman Begins", now that's a quality movie! Såg ni föresten "Kiss Kiss Bang Bang" igår? ÅÅÅHHH min älskade favvisfilm som jag var helt besatt utav för ett par år sedan! SÅÅÅÅ rolig och bra! Och Val Kilmer är fittsnygg i den, fast han är ungefär 45-46 år i den. Nice!

Ha en nice kväll, y'all!!

Peace.
/Liv.

Underbar versio utav "Don't Cry", i form utav en duett med Blind Melons sångare Shannon (RIP), fantastiskt!!!

jkbgfaihokjpvsl

TOP TRE I LITE OLIKA SCHIZZ.

Musik/band/artister whatever:
1. GUNS N' ROSES. Ni som känner mig får säga vad ni vill om min plötsliga kärlek till detta band. I've allways hated them, fram tills för ett par månader sedan när jag hörde deras nya material och blev helt... Jag kissade på mig utav kärlek till den nya skivan. Det gamla materialet har man alltid gillat, men aldrig vågat erkänna, speciellt om man har varit en Arkpoppare som jag var i fem år... Men I love them, I really, really do.
2. Jamiroquai. Åh pusspusspuss. Speciellt live. Underbart, och Jay Kay är faktiskt den enda jag vet som sjunger lika ljuvligt live som på skiva. Cred!
3. Eddie Vedder. Alltså, musiken till "Into the wild" är fantastisk... Just ask Amanda, hon bölade första gången hon hörde "Long Nights". Hoho.

Filmer:
1. "Gangs of New York". Do I need to say anything?
2. "The Wrestler", för att Mickey Rourke är makalöst bra och jag hejar på honom inför Oscar.
3. "The Curious Case of Benjamin Button", för att Brad Pitt gjort ett riktigt bra jobb för första gången på duktigt många år.

Okej, blev bara två... Men nu ska jag springa iväg och skära upp mina kärlekmums. Namnam...


PARADISECITYDOYOULOVEME


THECLOTHESTHECLOTHESTHECLOTHESDOWNSTAIRS

THEFEELING

THETSHIRTSIRONY

THEINSPIRATION


Bill

Som jag har berättat tidigare är Bill "The Butcher" Cutting min favoritkaraktär ever. Det är en stark personlighet (detta behöver självklart inte betyda att han är frisk i skallen, vilket han icke är) som jag är helt säker på att ingen hade kunde gestalta bättre än älskade Daniel Day-Lewis. Ingen.
När Thorsten Flinck står överst på prispallen när det gäller mina svenska favoritskådespelare, står Day-Lewis helt klart överst på pallen kring mina utländska favoriter.
Han har enbart tackat ja till cirka fyra filmer de senaste tio åren, och varenda ett av de framträdandena har varit fantastiska.
"In the name of the father" (en utav mina absoluta favoritfilmer. Det var när jag såg denna filmen för många år sedan i grundskolan som jag upptäckte Daniel och föll pladask för hans agerande.)
"The Boxer".
"The Crucible"
"Gangs of New York" (behöver jag ens säga något?)
"There will be blood" (SOM jag väntade på denna film, och jag behöver väl inte säga att jag älskade/älskar den?)

NU: Lägger upp ett klipp från "Gangs of New York" som ni säkerligen känner igen. Fantastisk insats.
Nu ska jag fixa chips och kolla på Melodifestivalen!

Ha en skön kväll, bitches!

Peace.
/Liv.


EGENKOMPONERAD LISTA FÖR ATT JAG ÄR PANK OCH DÄRFÖR INTE KAN VARA UTE OCH SUPA JUST NU

Favorit (just nu):
... LÅT: "FLOWER KING" med THE ARK. (Seriously, jag tänker länka till videon längst nere i detta inlägg OCH NI SKA KOLLA ÅP DEN ERA APOR.)
... BAND/MUSIKER/ARTIST/WHATEVER: The Ark som ägare till my current favourite song i all ära, men favoritbandet just nu är faktiskt THE DOORS.
... FILM: Älskade "THE WRESTLER" med magnifike Mickey Rourke. Se deeen. !!!
... SERIE: Hard to guess? Haha. "ENTOURAGE"!

Att se fram emot:
- Danko Jones på KB i mars.
- DEPECHE MODE på Arvika. Ja jag vet, hundra år tills dess, men vad fan. PEPPEN.
- BOB HUND på Arvika. Amanda berättade det idag. OKEJ HÄR MED KOMMER ARVIKAFESTIVALEN BLI DET FLUMMIGASTE EVER! Amanda, jag och bob hund, det bara skriker flum över det hela.
- Skolan, FAKTISKT. Love it.

Att icke se fram emot:
- ... är för mycket och för ångestframkallande att jag inte tänker ta upp det här. HAH!

Låt ni måste lyssna på (förutom Ark's...)

SWEET CHILD O'MINE

(för övrigt världens bästa låt)

TILLSIST: GRATTIS ÄLSKADE MARCUS BIRRO OCH JONNA TILL BARNET! ÄR SÅ OTROLIGT GLAD FÖR ERAN SKULL, VET HUR MYCKET NI HAR BEHÖVT GÅ IGENOM FÖR ATT KOMMA TILL DENNA VACKRA DAG. GRATTIS OCH TA HAND OM ER, LOVE YA.

<3


"FLOWER KING" (PUSS)


090205
Världens mest beskrivande bild... och lyssna på låten.


Well, what can I say

Faktum.

1. Enbart äckliga människor dras till mig. Är jag verkligen Så ful?
2. "The Wrestler" skall vinna alla Oscars den är nominerad till, för den är 2008 års bästa film, lätt.
3. Drömmen är att regissera Mickey Rourke.
4. Jag är så trött på allt att jag vet inte vad. Känner mig utnyttjad.
5. Jag har ett projekt på gång som jag för en gångs skull skall försöka fullborda.
6. Jag vill så gärna visa världen vad jag går för.
7. Jag saknar We Are The Ark-tiden så mycket att jag vet inte vad, jag skulle så gärna vilja återuppleva den perioden.För övrigt, f-u-c-k y-o-u a-l-l.

... dock inte mannen nedanför, han är bra.

RSS 2.0