Hi

Nu var det faktiskt länge sedan, skärpning!
Läget?
Här är allt bra, men trött ... Nu har skolan börjat och allt vad det innebär. Allt jag kan säga om fortsättningskursen är att det kommer att bli MYCKET plugg! Här suttit nu hela förmiddagen och skrivit på en analys ... Mycket jobb och väldigt mycket prestationsångest-varning på det hela. Men det ska nog gå bra!
Jahaja ... Annars då?  Var inne i Malmö i fredags och såg The Ark. Haha, fyfan ... deras nya låtar är verkligen inte bra. Ska ändå se dom nu nästa vecka i Lund. Fan, Mejeriet-spelningarna är alltid bra! Eller så tyckte man bara det när man var yngre ... Hm ... blir roligt vilket fall som helst, sista gången man får se dem, nostalgiskt!

Annars har det faktiskt inte hänt mycket. Förberett mig mentalt inför kursstart typ, haha. Jag är iallafall glad över att jag valde att läsa fortsättningskursen. Visst, jäkla mycket plugg, men att hoppa på något annat skit är så otroligt korkat då det redan är "kristider" för oss som läser KME. Man måste verkligen lägga i princip alla sina sidoämnespoäng på ETT ämne (iallafall om man ska bli högstadielärare), annars är det kört på jobb-fronten. Självklart förståeligt, vem fan vill anställa någon som inte har en riktig ämnesutbildning och sedan har läst 90 poäng strökurser? Njae ... Bättre att hålla sig till ett ämne hela tiden. Inte för att jag hade någon tanke på att läsa olika kurser, förstod direkt att det var bäst att fokusera på ett och blir grym på det, hehe.
Nog nörd-snack, hahah.

Är ledig idag, men ja, "ledig" får man väl säga, en miljard saker att läsa och skriva ... men det är faktiskt roligt! Idag fyller f.ö lilla A 23. Fan vad gamla vi börjar bli! På söndag är det födelsedagskalas för hennes son som fyllde ett för en vecka sedan. Tänk, P är ett år! Galet, galet ... ! Så jag ska upp till Halmstad med H och hennes man och fira P och A, blir mysigt!

Tänk att höstterminen redan har börjat, sommaren gick fort! Tiden flög verkligen iväg efter att vi kom hem från Grekland ... Vad fna har man gjort på de två månaderna liksom, haha ... Nästa år blir det Frankrike! Som jag längtar! Paris ska bli underbart, känner på mig att jag kommer älska den staden!

Nu ska jag fortsätta pluggandet ... Hoppas allt är fint med er!
Take care. Pusspusspuss


Indian Summer

NU ska jag blogga lite. Sorry för uppehållet, inte riktigt orkat.
Jaha, what's happening? Jag har fyllt 23 = jag är numera gammal. Fick underbara krämer från Body Shop, halsband gjort av skalet från ett strutsägg (låter stört men det är riktigt vackert!), ett spel (nörd), cash och lite annat smått och gott. Och mamma gjorde den godaste tårtan. Ever.
Mysig födelsedag. Känns lite skumt att vara 23, det är en viss skillnad från att vara året yngre. Men det är skönt att bli äldre, som jag alltid säger. Hade aldrig velat vara tonåring igen. Usch nej!

Jaha, och så är Malmöfestivalen igång igen då. Har inte varit inne någon gång än. Det är verkligen bara en massa crap i år! Förutom på torsdag och fredag; bob hund och The Ark. Ja, The Ark ska jag fanemig se, med A och H, the good old 'Ark-gang', haha. Ingen av oss lyssnar på dem längre, men det är liksom mer en principsak: när Ark kommer till Malmö eller Lund ska vi se dem! Fast okej, vi såg dem inte i höstas eller när det nu var, när de spelade på KB ... men anyway! De kommer ju till Mejeriet också den 8/9, finns biljetter kvar vid lönedagen ska vi se dem där med! Mejeriet är magiskt, en fantastisk lokal och alla de miljarder gånger jag sett Ark där har varit de bästa spelningarna med dem, enligt mig. Och jag har ändå sett dem på hur många platser som helst så, ja, det säger något antar jag, hehe ... Mejeriet är bäst.

Annars då? Om en vecka börjar plugget. Känns skönt, få tillbaka rutinerna och bara sätta igång och plugga röven av mig. Jag gillar verkligen att plugga i Lund, Malmö är bara en liten skit om man jämför det med 'min' stad ...

Vet inte om jag skrivit det tidigare men vi (familjen) börjar redan planera nästa sommars resa. Haha, kanske lite sick, men vi är ute i god tid! Det var vi även inför Greklandresan, om jag inte minns fel köpte mamma flygbiljetterna redan i oktober/november. Mucho billigare, you see!
Vi ska nämligen åka till Frankrike nästa år. Härligt! Aldrig varit där, tror inte att mamma eller mormor heller har varit det så det blir en första gång för alla! Planen är att först flyga till Paris, vara där några dagar, och sedan ta oss vidare till andra städer. Vi har inte bestämt exakt vilka än, men det lutar mot typ Nice och Marseille.
Så underbart! När vi började snacka om Paris kom vi såklart in på vilka sevärdheter det finns och så, och när vi snubblade in på Pere Lachaise slog det mig - Jim. Om ni läste min förra blogg är ni väl medvetna om min kärlek till The Doors och hur insatt jag var i dem för fem, sex år sedan. Det enda jag lyssnade på under stora delen av gymnasiet var The Doors. Så fantastisk musik, så ... jag vet inte, utomjordlig (är det ens ett ord?) musik. Magi, helt enkelt. Texterna, Jim's poesi ... Åh. Underbart.
Iallafall, då, för fem, sex år sedan, var min största dröm att åka till Paris och besöka Jim's grav. Jag ville verkligen det, det var min enda önskan. Och nu, efter alla dessa år, ska vi åka dit. Det känns väldigt läskigt på ett sätt. Visst, det är nästan ett år tills vi åker, men ja ... Ni vet den där klumpen i magen man kan få när man inser att något ska ske, något man längtat efter? Lite av en svindlande känsla, är det. Så känner jag när jag tänker på Paris och Pere Lachaise och Jim. Det kommer kännas speciellt att besöka hans grav. Väldigt speciellt.
The Doors har varit i min familj redan innan jag föddes, när mamma var tonåring på det glada 70-talet var The Doors, Queen och Bee Gees det enda hon lyssnade på, och hon lyssnade på dem MYCKET. Så, ja, det har väl gått i arv eller något, haha. Dock inte Bee Gees, fruktansvärd musik if you ask me ... hahha.
Men ja, vad kan man säga om Paris? Jo, jag längtar. :)

Hoppas allt är fint med er. Take care.
/L.Go lefty!

Idag firas alla vi som inte kan skriva mer än en rad på papper utan att halva handen blir dränkt i bläck/blyerts/etc.
10% av jordens befolkning är det.
Franz Kafka, Celine Dion, Paul McCartney, Albert Einstein, Greta Garbo, Gandhi, Brad Pitt, Jim Carrey, Tom Cruise, Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Jimi Hendrix, Bill Gates, Nicole Kidman och Jerry Seinfeld är/var alla det.
Den holistiska tankeverksamheten styr den = musicerande, konstnärlighet, kreativitet, varseblivningsförmåga, känslor och begåvning.
Vi anpassar oss snabbare till att se under vatten.
Vad fan snackar jag om? Jo, idag är det de vänsterhäntas dag. Grattis till oss!


Flower

Sommaren, vart tog du vägen? Nu börjar jag bli lite smått irriterad. Vi kom hem från Grekland den 29:e juni, sedan dess har vi haft cirka fem, sex riktigt soliga och VARMA dagar. Med andra ord: vi har haft sommar i fem, sex dagar. De andra dagarna har det varit regn, regn och åter regn. Skillnanden mellan då och nu var att trots regnet var det ändå varmt ute, runt 20 graders-strecket. Men nu ... vet ni hur många grader det är ute i skrivande stund? 14! 14!!!! Det är ju helt sinnes! Jag sitter här med tjocka knästrumpor och fullt påklädd och huttrar. Det här är fan inte roligt. Vilken skitsommar det har varit (vädermässigt)! Och nu närmar vi oss mitten av augusti = snart är hösten här. Så, snälla vädergudarna, kan ni inte skicka lite sol och värme till oss innan höstrusket kommer? Det hade varit schysst.

På måndag fyller jag 23. Woah. Bara två år till 25 - bara 7 år till 30! 7 år kanske låter som mycket, men tänk nu lite grann: för sju år sedan var det år 2004. 2004 började jag gymnasiet. Det är ju fan ingenting! Gymnasiet känns ju som igår! 30-årsdagen närmar sig ... Kan knappt se mig själv som 30. Det känns som man har varit i 20-årsåldern i många, många år trots att jag snart går in på mitt tredje. Well, tiden går och det är ju inget vi kan göra något åt. Bara att deal with it!
Så, imorgon kommer min storebror hit och då ska vi fira mig. Anledningen till att vi inte gör det på måndag är för att vi syskon tydligen ska till pappa och fira min födelsedag, kul ... Han kommer hem från behandlingshemmet idag förresten. Han var där mindre än två månader. Herregud. Anyway, så vi ska dit på måndag, och på söndag jobbar brorsan så vi kan inte fira då heller. Så det får bli imorgon, helt enkelt! Blir roligt! Mamma och brorsarna är bäst.

Annars då? Not much. Snart börjar skolan. Prestationsångesten börjar krypa fram. Plöjer igenom kurslitteraturen, det är intressant men MYCKET att hålla reda på. Äh, det löser sig. Nu får man njuta av de sista veckorna av sommarlov, sedan drar allvaret igång igen!

På tal om ingenting så vill jag v-e-r-k-l-i-g-e-n gå på någon spelning. Det mest ultimata hade varit om Stone Temple Pilots fick för sig att ta en liten Europaturné nu i höst. Dock tror jag inte fallet kommer bli så, de announcar med jämna mellanrum spelningar - i USA/Sydamerika. Buhuu, kom hit! Vill så gärna uppleva den fantastiska musiken live. RHCP kommer ju till Sthlm i höst, tänkte boka biljetter när jag fick reda på det för någon månad sedan, men efter att ha klickat runt på diverse biljettsidor o.dyl. uppfattade jag det som att alla ståplatsbiljetter var slutsålda och de enda platser jag fick tag på var femhundra kilometer från scenen och på en helt konstig plats där man inte skulle kunna se ett skit. Betala 800-900 spänn för det? I love you, RHCP, ni var en stor del av mitt tidiga tonår, men jag betalar inte de summorna för så dåliga platser. Sorry.
Soundgarden är ju även de ute på turné, eller kanske snarare var, nu i sommmar. I USA. Såklart. Jag hoppas VERKLIGEN att de bestämmer sig för att komma över till Europa nästa år. Fy fan vad mäktigt det hade varit att se dem live! Soundgarden var det första bandet jag lyssnade på när jag "bytte" musikstil. Okej, låter jävligt töntigt. Men ... när jag blev för gammal för The Ark (insåg att de var sämst). Shit vad jag lyssnade på Soundgarden under gymnasiet. Hela, hela tiden. De öppnade dörrarna för så mycket ny musik. Pearl Jam, Alice in Chains, Temple of the Dog, Days of the New, Stone Temple Pilots med flera. Minns så tydligt när jag fick veta att CC skulle spela på Annexet i Sthlm. Lyckan. Pirret. När jag fick konsertbiljetterna i studentpresent av mamma. Fy fan vad glad jag var. Och spelningen. Det är en viss känsla som kommer fram när jag tänker tillbaka på spelningen. Svår att förklara ... lite sådär intim, det var en väldigt intim spelning. Trots många i publiken var det ändå väldigt intimt, som om vi vore 25 stycken och inte ett par tusen eller hur många vi egentligen var. Längtar tillbaka ...
Så, Soundgarden hade varit sweet att se! Mäktig musik. Påminner ibland väldigt mycket om Led Zeppelin, dock lite ... tyngre. Hårdare. Går inte riktigt att förklara.

Jaha, annars då? Lillebror och jag har haft en "spel-vecka". Inte datorspel, utan brädspel. Man glömmer nästan bort hur roligt det är då teknikens värld nästan slukat upp en helt och hållet. Vi har främst spelat Alfapet, men även Nya Finans. Det sistnämnda är riktigt roligt, ungefär som Monopol. Roligt, roligt!

Hoppas allt är fint med er. Trevlig helg! Take care.
/L.


Bäst just nu

MUSIK
Just nu är det helt klart Jamiroquai och spelas mest. Den nya skivan "Rock Dust Light Star" är fantastisk! Har inte riktigt lyssnat igenom den ordentligt sedan den släpptes, när jag lyssnar på bandet blir det oftast debutskivan "Emergency on Planet Earth" (helt klart deras bästa skiva) och "A Funk Odyssey" (2001) som sätts igång. Men, som sagt, den nya skivan är väldigt bra! Väldigt ... "groovy" med brist på annan beskrivning. Jay Kay's röst är fortfarande lika magisk som den var för 18 år sedan.

FILM
Hm ... Jag måste nog säga "Love Actually". Typiskt "feel good"-film. Måste ändå säga att den är grym, och det är en imponerande skara skådespelare med! Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson, Alan Rickman, Martin Freeman, Hugh Grant, Keira Knightley mfl. Den är bara väldigt ... fin. Man blir glad av den! Rekommenderas om ni haft en förjävlig dag eller mår allmänt skit. Trust me, det funkar att ta en titt på den!

SERIE
Just nu är jag väldigt lycklig över att "Project Runway" har börjat igen, nionde säsongen! Love it! Annars är bästa serierna just nu "Breaking Bad" och "In Treatment". Min storebror har försökt få mig att börja kolla på "Game of Thrones", men jag vet inte ... Har lyckats ta mig igenom tre avsnitt, men det känns väldigt ... stulet. Sno karaktärerna/världen från "Sagan om ringen", ändra namn/utseende/lite av historien på skiten och man har tydligen en helt "ny" serie. Näe, jag tycker inte det är så imponerade. Synd, hade velat gilla den då Sean Bean huvudrollen, men det hjälper inte i det här fallet. Klarar inte av att se mer avsnitt, sorry.

-

Nu ska jag åka in till stan och glo runt lite. Oh, and did you know, om elva dagar blir jag 23! Woaaah ... Gammal kärring, check. Haha. Take care. :*

RSS 2.0