Half the man

Söndagskväll. Helgen har, som så många andra helger, gått otroligt fort. Ena stunden njuter man av fredagskvällen och sedan är det helt plötsligt söndag. Vart tar lördagen egentligen vägen? Skumt, it is...
På tal om helg har jag haft en riktigt skön sådan. I fredags var jag just at home, tog det lugnt, kollade (hemskt nog) på "Let's Dance". Funderar lite kring varför TV4 inte lägger ner skiten, för det är just vad det programmet är; skit.
Inte ens coola Ranelid gör programmet värt att se på har jag konstaterat efter att nu ha sett ett avsnitt. Fy bubblan.
Igår träffade jag fina A, det blev en lång, rolig eftermiddag på favoritfiket. Hon är för go, verkligen en underbar människa. Därefter drog jag hem, min äldre broder var på besök. Han är, som jag tidigare nämnt, bäst. Verkligen bäst. Hela min familj är bäst, love them. Vi flummade, kollade på gamla SNL-avsnitt, snackade TV-serier, käkade en massa fett och hade det allmänt gött.
Idag har jag... hängt med familjen, slappat samt pluggat.
Summa sumarum en jävligt härlig och lugn helg. I like that.

Veckan som kommer blir en lång och intensiv vecka. Saker ska fixas, en jävla massa plugg bland annat och jag ska börja sätta igång med mitt nyårslöfte; viktnedgång. Uh.

På tal om nyårslöften ska jag snart boka in tid hos frisören. Uh, lite läskigt måste jag säga, men o så behövligt. Mitt hår är ett skatbo för tillfället och jag är så otroligt trött på att hela tiden känna mig förbannad på det. Haha.
Så, I'm thinking... Ljusa slingor, uppklippt, kapa halvdecimetern. Bad A om råd igår, hon sa att ljusare slingor hade varit snyggt till min naturliga, nuförtiden väldigt ljusa, hårfärg. I like that idea. Aldrig haft ljust hår, förutom min naturliga hårfärg då. Och det hade varit riktigt gött med en rejäl förändring.
Ni undrar varför detta stycke inleddes med "På tal om nyårslöften?". Jo, mitt nyårslöfte var nämligen att fokusera mer på mig själv och mitt välmående, so that's why.

Veckans musik har helt klart Jamiroquai stått för och jag har en känsla av att det kommer se ungefär likadant ut kommande vecka. Fantastisk musik. Jag mår verkligen bra av musiken, kan slappna av.
En kommande dröm är att få chansen att se bandet live. Wow, säger jag bara. Det hade minst sagt varit en upplevelse. Dock spelar de mest i storstäder i länder långt, långt bort från Sverige. Lite trist, men förstår dem. Varför spela i Sverige när man kan spela i, exempelvis, Brasilien? Precis. Men ja. Det hade varit något att uppleva dem live. De spelar visserligen i Berlin, om jag inte misstar mig helt, senare i år. Men, you know, cash, tid, allt det där... It sucks. Hade jag varit rik som ett troll hade det varit en annan femma, men nu är jag en liten fattig student. Verkligen inte roligt. Bu.
Men men! Jag har musiken iallafall! Och det räcker långt, riktigt långt. Att se dem live hade varit en bonus, en riktig jävla bonus, men jag kan klara mig med musiken. Jadå.

Nu ska jag avrunda detta, för en gångs skull, långa inlägg.
Hoppas ni haft en fin helg, ta hand om er! Puss och kram.


Mad Men

Den senaste en och en halv - två veckorna har jag sett två och en halv säsong av serien "Mad Men".
I'm in love.
Serien är min storebrors absoluta favorit och han har länge försökt få mig att se på den.
Jag vet inte riktigt varför jag inte tagit en titt tidigare, antar att det kan handla om all hype det var och är över serien.
Men ja, jag tog mig en titt för någon vecka sedan och my, my, my... Helt fantastisk!
Det bästa med serien är nog hur otroligt duktiga skådespelarna är, och självklart kläderna! Hehe. Män i kostym och kvinnor i otroligt vackra kläder. Jag vill också klä mig sådär!
Riktigt bra serie, bra story, fantastiska skådisar, perfect!
Nu förstår jag verkligen varför min äldre bror babblade så mycket om serien...


MEN.......


"Breaking Bad" är, trots min förälskelse i "Mad Men", min absoluta favoritserie. Den är bara... There's no words. Så... Bäst, helt enkelt. Längtar tills nya säsongen kommer, vilket är någon gång i sommar om jag inte misstar mig helt. Love!

But, yeah, "Mad Men". Fyfan, så underbar. Älskar Peggy, hon är grym. Pete är också sjukt bra, Joan är den snyggaste bruden ever, Don är ett svin men snygg (hahah) and so on, so on. Väldigt beroendeframkallande, kan jag lugnt påstå!

Kvällen kommer spenderas med gottis, "Mad Men" och någon film lite senare.
Hoppas allt är bra med er och att ni får/har en fin fredagskväll och helg!
På återseende. Puss.


Busy days

Hello.
Fy sören vad trött jag är... Hade bara velat ligga på soffan hela dagen med laptopen i famnen och glo på Mad Men.
Men nej, här vare plugg. Plugg, plugg, plugg.
MYCKET tuffare än högskolan, that's for sure! Och det är mer givande, faktiskt. Älskar högskolan på alla sätt och vis, men det känns på något sätt som att universitetet ger mig mer. Har inte direkt någon förklaring på den punkten, antar att det handlar om att det är mer strikt och powpowpow. Bra förklaring va? Haha. Ni förstår. Kanske.

På fredag skall andra uppgiften in. Yes, vi har redan hunnit skriva och lämna in en text sedan jag började kursen. Men det är lugnt. Lite stressande, men lugnt. Ändå.
Den här delkursen är väldigt intensiv, inlämningar och/eller muntliga föredrag every week. Man känner sig lite stressad. Jag hänger iallafall med och känner att jag förstår allting, och det är nog ändå det viktigaste i det hela.

Grupparbete today. Tror jag kommer att behöva tre liter kaffe. Uh. Sedan blir det hem och läsaläsaläsa, pluggapluggaplugga. Uh. It never stops!

Okej, nu har verkligen hela inlägget handlat om skolan. Ah, vad bad egentligen. Men det är verkligen det enda som händer i mitt liv just nu. Klassfest i fredags, det var trevligt, inte för att det hände så mycket. Men roligt var det allt!
Längtar till Grekland. Behöver semester. Hade i princip ingen julledighet, så Grekland kommer sitta så jäkla bra i juni. Wonderful.
Nu måste jag gå och duscha, jäklar vad lätt man fastnar framför datorn, eller hur!? Daaamn. Stress, here I come...

Hoppas ni mår fint, ta hand om er. Puss.

Saknar Berlin...

Dancing in my own

Mornin'.
Fredag. Herre vad fort veckan gått! Känns som att jag pluggat ihjäl mig, är så jävla trött.
Idag står gruppmöte, shopping, plugg och klassfest på schemat. Pretty sweet, pretty sweet!
Imorgon ska jag sova uuuut. Och sen plugga. Haha. Inga pluggfria helger på ett bra tag! Skulle tippa på att nästa lediga helg blir i... juni, när kursen slutar.
Men det är okej, jag går kursen för att lära mig, och om det krävs en jävla massa pluggande så får det göra det!

Annars då? Not much. A's son ska döpas i slutet av februari, så vi åker upp till H-stad då. Så mysigt! Sötaste lilla plutten.

Nu måste jag vara tråkig igen och avsluta detta inlägg. Vi hörs i helgen, promise.
Take care, puss.

Haha, vilken pose:



Reptile

Tja! Nu hinner jag uppdatera lite. First of all; hoppas allt är bra med er!

Igår lämnade jag in mitt sista arbete på grundnivå. Kändes riktigt jäkla härligt, om jag får säga det själv! Nu är det sidoämnen som gäller i 1½ år, sedan går jag upp på avancerad nivå i 1½ till och sedan, sedan min vänner, är jag färdig! Lycka! Pepp gånger en miljard!

Igår började jag även mitt första sidoämne - Svenska: språklig inriktning. Kan säga som såhär, det kommer att bli en lååååång och intensiv termin, men it's cool, it's cool! Jag vill lära mig, och för att lära sig måste man ibland slita ihjäl sig, vilket jag i princip gjorde nu i höstas. Så det känns nice!

Golden Globes igår, eller jag natten till igår. Kollade dock på det igårkväll. Ricky Gervais var som vanligt fruktansvärt rolig och bäst (dock klår ingenting förra året - herregud så jävla sjuk!!). Läste att han fått lite prob efter söndagens gala, tydligen blev de som anordnar hela skiten jäkligt sura och offended, verkar som att han inte kommer att få hålla i galan något mer. Buhu. Han som är så sjukt rolig! Aja, han lär få andra host-jobb i framtiden (come on, Oscars. Eller har han hostat det innan?).

Kul att Trent Reznor och Atticus Ross vann för Best Original Score. Inte lyssnat på all musik från TSN, men det jag hört har varit grymt. But what else? Reznor är fantastisk...

Nej, nu måste jag fixa lite och sedan bär det av till Malmoe. Vi hörs! Ha det fint. :)
Pusspuss.



Gah!

Hej.
Förlåt för dålig uppdatering. Väldigt mycket skola och jobb just nu. Känner mig lite söndermanglad, haha.
Får ta upp det där med 30 dagar någon annan gång, dag 9 is the next one. Men det får bli en annan gång, för jag har verkligen bajsmycket att göra just nu. Men det är, på något sjukt sätt, jävligt kul!
Längtar tills jag är färdig lärare... I'm gonna be awesome, haha. Ego var det här!

På måndag börjar min första sidoämneskurs, Svenska, språklig inriktning. Spännande! Och roligt! Lite pirrigt men vad fan, det är så det ska vara.

Fy fan vad trött jag är... Längtar till Grekland! 6 månader kvar... haha. Äsch då. Snart! Säger vi...

Hoppas allt är bra med er. Ta hand om er, och var försiktiga när ni går där ute. Så sjukt halt, iallaflal här i Lund. Crazy...
Puss!


Eight

Ett ögonblick

Majoriteten av de fina ögonblick jag upplevt har varit musikrelaterade. Här kommer ett, som jag nog tror ni väntat er. He.

30/6 - 2010

Klockan är cirka 22.00. Jag känner mig som en liten, liten fläck i ett stort hav av fläckar. Rättare sagt 18 000 fläckar. Jag ser mig omkring och ser tårar, glädjetårar, tacksamhetstårar. Leenden. Lycka.
Pearl Jam har närmat sig slutet av "Black", outrot ljuder, låten slutar. Men inte vi.
Det här är ett ögonblick jag kommer ta med mig för resten av mitt liv.
I säkert fem-tio minuter fortsätter vi i publiken sjunga. I början kompar bandet oss, sedan slutar de, men inte vi.
Det är så otroligt, otroligt vackert och mäktigt. När vi tystnar ler Eddie mot oss, fäller en tår och säger tyst, blygsamt "Thank you".

Det hittils mest fantastiska ögonblicket i mitt liv.


Day seven

Trött... Idag blir det plugg, samt iväg till en klasskompis och snacka lite shit. Nice.


Min bästa vän

Riktigt svårt att avgöra. För några år sedan hade jag en enorm umgängeskrets som till största delen bestod utav ytliga vänner. Nuförtiden är de jag umgås med mina närmsta, bästa vänner. Jag kan nog inte säga att just en av dem är min närmsta vän. Den jag umgås mest med är A, men det finns även de jag inte träffar lika ofta som jag håller nära.
Mamma är en av mina absolut bästa vänner. Kan låta himla töntigt att ha morsan som bästis, men vi har kommit närmre varandra de senaste åren. Hon är så bäst.
Så, ja. De jag har runt omkring mig är mina bästa vänner, jag kan verkligen inte utnämna en av dom till min "bästis". I love them all lika mycket. ♥

Day six

Min dag

Tillbringade förmiddagen med att skriva på det 'effing arbetet jag håller på med. Därefter drog bröderna och jag till vår far. Har nog inte träffat honom på ett år. Det var... ja. Kul att se honom igen iallafall.
Vad har jag gjort mer? Hjälpt den yngre brodern med sitt nya Playstation. Kollat på en massa Saturday Night Live. Funderat på plugga men skitit i det. Heh. Ungefär så, ja. Rätt slapp dag, that's nice. Nästa vecka börjar pluggandet igen, fo' real.



Herregud vad jag vill att 2011 ska bli en fint år. Ett riktigt, jäkla fint år.
Nyårslöften? Har lovat mig själv att äta sundare, röra på fettet mer. Verkligen s.k.i.t.a. i idiotiska människor med idiotiska kommentarer. Så fruktansvärt trött på det. Samtidigt lovat mig själv att stay more positive. Se det fina i allt. Annars går man fan under. Keeping it real, vara mig själv. Soulsearching. Och självklart vara världsbäst i plugget. He.
Men ja. 2011 ska bli ett sjukt fint år. Det ska det!
Puss.


110101/Day five

Mysigt nyår med trevligt sällskap, god (!) mat och smarrig dricka. Now it's -11 och jag känner mig... peppad, lite rädd och gammal. Ungefär.



Vad är kärlek?

Jäkligt svår fråga. Vad är kärlek egentligen? För mig är kärlek... trygghet. Ha något/någon att falla tillbaka på om allt bara skiter sig. Familj, vänner, pojk-flickvänner, man, hustru, sambon... Kärleken till musiken, intressen. Kärleken till allting, kärleken till livet. Kärlek är lycka. Där man känner sig hemma och, som tidigare nämnt, trygg.
För mig har tryggheten alltid spelat en stor roll. Då jag växt upp i ett allt utom tryggt hem har sökandet efter trygghet varit konstant. Inte direkt nödvändigtvis sökandet efter tryggheten hos en person, även fast det också är otroligt viktigt och hjälpande.
Man kan finna tryggheten i så mycket. En plats man mår bra av att vistas på, en viss låt man aldrig tröttnar på, en bok man kan läsa om och om igen, med pennan i handen och blocket framför sig...
Tryggheten kan finnas överallt, det beror helt på vem du är. Samma sak gäller kärleken, tror jag. Kärlek kan innebära hundratals saker, men jag tror såklart att den för många framförallt står för kärleken till en person.
Självklart vill jag bli kär, jag menar inte på att jag skiter i att bli kär i en person då kärleken till musiken, för min del, existerar otroligt starkt. Vi kan ha många kärlekar, right? Heh. Jag tror kärleken kommer när den kommer, vare sig man är beredd på det eller inte.

RSS 2.0