Flower

Sommaren, vart tog du vägen? Nu börjar jag bli lite smått irriterad. Vi kom hem från Grekland den 29:e juni, sedan dess har vi haft cirka fem, sex riktigt soliga och VARMA dagar. Med andra ord: vi har haft sommar i fem, sex dagar. De andra dagarna har det varit regn, regn och åter regn. Skillnanden mellan då och nu var att trots regnet var det ändå varmt ute, runt 20 graders-strecket. Men nu ... vet ni hur många grader det är ute i skrivande stund? 14! 14!!!! Det är ju helt sinnes! Jag sitter här med tjocka knästrumpor och fullt påklädd och huttrar. Det här är fan inte roligt. Vilken skitsommar det har varit (vädermässigt)! Och nu närmar vi oss mitten av augusti = snart är hösten här. Så, snälla vädergudarna, kan ni inte skicka lite sol och värme till oss innan höstrusket kommer? Det hade varit schysst.

På måndag fyller jag 23. Woah. Bara två år till 25 - bara 7 år till 30! 7 år kanske låter som mycket, men tänk nu lite grann: för sju år sedan var det år 2004. 2004 började jag gymnasiet. Det är ju fan ingenting! Gymnasiet känns ju som igår! 30-årsdagen närmar sig ... Kan knappt se mig själv som 30. Det känns som man har varit i 20-årsåldern i många, många år trots att jag snart går in på mitt tredje. Well, tiden går och det är ju inget vi kan göra något åt. Bara att deal with it!
Så, imorgon kommer min storebror hit och då ska vi fira mig. Anledningen till att vi inte gör det på måndag är för att vi syskon tydligen ska till pappa och fira min födelsedag, kul ... Han kommer hem från behandlingshemmet idag förresten. Han var där mindre än två månader. Herregud. Anyway, så vi ska dit på måndag, och på söndag jobbar brorsan så vi kan inte fira då heller. Så det får bli imorgon, helt enkelt! Blir roligt! Mamma och brorsarna är bäst.

Annars då? Not much. Snart börjar skolan. Prestationsångesten börjar krypa fram. Plöjer igenom kurslitteraturen, det är intressant men MYCKET att hålla reda på. Äh, det löser sig. Nu får man njuta av de sista veckorna av sommarlov, sedan drar allvaret igång igen!

På tal om ingenting så vill jag v-e-r-k-l-i-g-e-n gå på någon spelning. Det mest ultimata hade varit om Stone Temple Pilots fick för sig att ta en liten Europaturné nu i höst. Dock tror jag inte fallet kommer bli så, de announcar med jämna mellanrum spelningar - i USA/Sydamerika. Buhuu, kom hit! Vill så gärna uppleva den fantastiska musiken live. RHCP kommer ju till Sthlm i höst, tänkte boka biljetter när jag fick reda på det för någon månad sedan, men efter att ha klickat runt på diverse biljettsidor o.dyl. uppfattade jag det som att alla ståplatsbiljetter var slutsålda och de enda platser jag fick tag på var femhundra kilometer från scenen och på en helt konstig plats där man inte skulle kunna se ett skit. Betala 800-900 spänn för det? I love you, RHCP, ni var en stor del av mitt tidiga tonår, men jag betalar inte de summorna för så dåliga platser. Sorry.
Soundgarden är ju även de ute på turné, eller kanske snarare var, nu i sommmar. I USA. Såklart. Jag hoppas VERKLIGEN att de bestämmer sig för att komma över till Europa nästa år. Fy fan vad mäktigt det hade varit att se dem live! Soundgarden var det första bandet jag lyssnade på när jag "bytte" musikstil. Okej, låter jävligt töntigt. Men ... när jag blev för gammal för The Ark (insåg att de var sämst). Shit vad jag lyssnade på Soundgarden under gymnasiet. Hela, hela tiden. De öppnade dörrarna för så mycket ny musik. Pearl Jam, Alice in Chains, Temple of the Dog, Days of the New, Stone Temple Pilots med flera. Minns så tydligt när jag fick veta att CC skulle spela på Annexet i Sthlm. Lyckan. Pirret. När jag fick konsertbiljetterna i studentpresent av mamma. Fy fan vad glad jag var. Och spelningen. Det är en viss känsla som kommer fram när jag tänker tillbaka på spelningen. Svår att förklara ... lite sådär intim, det var en väldigt intim spelning. Trots många i publiken var det ändå väldigt intimt, som om vi vore 25 stycken och inte ett par tusen eller hur många vi egentligen var. Längtar tillbaka ...
Så, Soundgarden hade varit sweet att se! Mäktig musik. Påminner ibland väldigt mycket om Led Zeppelin, dock lite ... tyngre. Hårdare. Går inte riktigt att förklara.

Jaha, annars då? Lillebror och jag har haft en "spel-vecka". Inte datorspel, utan brädspel. Man glömmer nästan bort hur roligt det är då teknikens värld nästan slukat upp en helt och hållet. Vi har främst spelat Alfapet, men även Nya Finans. Det sistnämnda är riktigt roligt, ungefär som Monopol. Roligt, roligt!

Hoppas allt är fint med er. Trevlig helg! Take care.
/L.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0