Snape

Börjar söndagsmorgonen med att hugga ett djupt hack i fingret med en nyslipad kniv. Fy sören vad ont det gjorde/gör! Härligt ...
Nu kommer lite spoilers för er som inte sett sista HP-filmen, så om ni inte vill få veta något, don't read ...
Igårkväll såg vi sista Harry Potter-filmen. Den var bra, riktigt bra, men det är flera saker jag stör mig på. 1. Var är alla känslor? De enda tillfällena då några riktigt äkta känslor smittades av på publiken var när Snape dog och när Harry tittade på Snapes bevarade minnen i minnessållet. Det var riktigt bra. 2. Killen har gjort åtta filmer nu (minst, har han gjort något annat än HP?) - ska han inte ha ... utvecklats något genom åren? Han som spelar Harry Potter är verkligen sämst, jag blir så irriterad varje gång jag ser filmerna. Han ser likadan ut hela tiden, när han är glad ser han nervös ut, när han är ledsen ser han nervös ut, när han är asförbannad ser han nervös ut.
Hermione gjorde mig inte lika pissed off som tidigare, hon var helt okej i filmen.
Bäst: Snape, Snape, Severus Snape! Hehe. Bästa Alan Rickman never lets you down. Fruktansvärt bra som Snape, verkligen klockren. Snape's scener var de bästa i filmen - man njuter verkligen i fulla drag av det magnifika skådespelet. Han har varit favoriten i hela bok-/filmserien, både Rickman och karaktären Snape. Ralph Fiennes som Voldermort är även det grymt - skådespel med hög kvalitet!
Något som även var JÄVLIGT roligt var Draco's utseende i "Nitton år senare"-scenen. Asgarv! Hahaha.
Sämst: Känslorna. Och nu handlar det inte bara om han som spelar Harry, utan filmen i helhet. Mycket av det som skedde under själva kriget visades knappt i filmen - vad hände med Percy's återförening med Weasley's? Fred's dödsscen må inte vara avgörande för handlingen, men det är ändå något som man minns från boken som något sorgligt och ändå viktigt, det var väldigt synd att de inte tog med det i filmen utan bara visade tvillingen tillsammans med Lupin och Tonks. Jag förstår att mycket måste strykas för att filmen inte ska bli 23890786 timmar lång, men det känns väldigt ... hackigt. Synd.
Finns mer att säga om den sista HP-filmen, men pga djupt hack i fingret, vilket resulterar i en jobbig yrsel, väljer jag att inte skriva så mycket mer. Det får la bli en annan gång isåfall.
Om jag skulle dela ut poäng för filmen skulle jag ge den 3½-4 av 5. Den är riktigt, riktigt bra med häftiga scener och tårfyllda farväl. Dock, precis som jag nyss skrivit, saknas det ändå något. Den där känslan som Rowling gav i boken förmedlades inte riktigt i filmen - det blev en klassisk actionfilm där känslorna hamnade lite på efterkälken.
MEN vi, eller snarare jag, får inte glömma att det är SJUKT svårt att göra en film av en bok - speciellt när det är den sista i serien. Vad ska man ta med? Vad kan man välja att skippa, eller åtminstone inte lägga lika mycket vikt på? Man måste prioritera och självklart blir många missnöjda med resultat. Självklart, då vi alla är olika.
Filmen var ändå ett helt okej slut på en lååång serie böcker och filmer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0