Pics from a life far away

NU kommer lite bilder från Greece! De kommer lite hipp som happ; alltså inte först Aten, sedan Poros etc, så mycket orkar jag inte anstränga mig ... Haha. Hope you enjoy!
Edit: Jo, bilderna kom tydligen ändå i ordning, haha. Smart som jag är insåg jag inte att bilderna ju lägger sig i datumordning ... Blond tjej!


Aten. Tror det här var andra dagen. Där uppe syns stadens akropolis, just på den här bilden det/den o så kända Parthenon. Den här bilden togs några meter från ingången - as you can see är det en låååång väg uppåt för att komma till målet! Men det var många fina saker längs vägens gång. :)


Med f*cking BERG som en del av muren kan jag tänka mig att det var ett jäkla jobb för inkräktare att försöka ta sig in! Här fotat från Disonysosteatern, som f.ö. var/är väldigt mäktig.


Mäktig utsikt som blev mäktigare och mäktigare samt vackrare och vackrare ju högre upp man kom.


Här har vi varit uppe en stund. Har en miljard bilder härifrån, mycket på Parthenon men de höll på att typ renovera den så det var en fet byggnadsställning i vägen för den så bilderna blev inte så jättesnygga/mäktiga, direkt. Något som däremot var och är så sjukt mäktigt och min absoluta favoritdel av platsen är det ni skådar på bilden. "The Porch of the Caryatids"! Seriously. De kvinnorna är tuffa! SÅ värt att stiga upp för den enorma kullen bara för att få se detta mästerverk IRL.


Samma dag tänkte vi slå två flugor i en smäll och besöka Zeustemplet då det ligger i närheten av Akropolis. Men nej, det var stängt. Vi drog dit dagen efter istället.


Sista kvällen i Aten (tror jag det var) bestämde vi oss för att besöka Lykavittokullen, mycket för att vi ville ta del av den fantastiska utsikten alla snackar om och för att få åka bergbana, hehe. ;-) Här ser ni hur otroligt sexig jag var på vägen upp. ... NOT. Seriously, vi GICK hela vägen från vårt hotell till bergbanan! På kartan såg det helt
okej ut, det ska vi fan klara. Men i verkligheten ... lååång tid tog det! Och jobbigt var det, sjukligt branta backar!
Men vi kom till slut upp, tog bergbanan och ...
 
... fick ta del av den fantastiska utsikten! Wow, säger jag bara! Hela Aten sträckte ut sig framför en, långt, långt bort skymtade det vackra havet (dock inte på den här bilden ...), det var verkligen en häftig känsla att stå där uppe. Senare samma kväll åt vi en fantastisk middag på en av restaurangerna uppe på berget. Väldigt mysig kväll!


Zeustemplet + Akropolis i bakgrunden = mäktig vy.


Zeustemplet var verkligen mäktigt, snäppen mäktigare än "The Porch of the Caryatids". Ser ni de små, små pluttarna längst ner i bild? Det är mormor och jag. Säger en hel del om hur stort templet är!


Ingången till Nationalmuseet som vi besökte sista dagen i Aten. Det är så sjukt häftigt hur mycket man har funnit och hur RUGGIGT välbevarat en del av sakerna är! Vi spenderade flera timmar på museet, fanns verkligen hur mycket som helst att se. Tyvärr var en del utställningar inte öppna, synd. Jag hade sett fram emot att checka in bronsutställningen men ja, it was closed this day unfortunately.


Piraeus! (eller hur fan det stavas. Den lilla hamnstaden vartifrån båtarna till öarna går, och även den lilla hamnstad som vi sedan oplanerat spenderade två nätter i en vecka senare, något vi inte hade den blekaste om vid det tillfället då ovanstående foto är taget) (lång parentes, hehe) Här sitter vi i en slags "väntsal", fast utomhus. Hard to explain. Vi trodde att vår båt skulle gå vid tio-tiden, men tydligen hade de ändrat på avgångstiderna och nu skulle båten istället gå klockan halv två. Lite halvdrygt sådär, men det gjorde inte så värst mycket. Vi satt och blickade ut över den vackra hamnen ett slag, sedan ...


... satte vi oss på ett café en bit bort (närmre båtens avgångsplats, när vi väl blivit informerade om den ...) och tog en iskaffe! (med glass, vad kallas det då? Sämst på sådant där ...) Mysigt! Där satt vi i flera timmar tills ...


... båten gick! Eller ja, snarare färjan om man ska vara korrekt. Men det är ju en effing båt ... Jaja! Bye bye, Aten, hello Poros!


Hello, fiskmås! De "gled" med färjan ett bra tag, lite snålsjuts (stavning?) sådär, hehe. De var fina, men man var lite rädd för att bli nerbajsad av en jävel.


Otroligt vackert.


Framme! Poros, min älskade stad. I love you and I miss you. Här var vi mongotrötta och ville bara komma fram till hotellet. Ingen lång bilfärd, men många snirkliga vägar. De andra dagarna på ön gick vi in till staden, då det bara var en promenad på cirka två kilometer.


UTSIKTEN! Inte fy skam, huh? Taget från balkongen från lägeheten vi bodde i. Alltså, det var så jävla vackert. Nästa gång (och alla gånger) jag åker till ön ska jag lätt bo på samma ställe. Fräscht, billigt, snäll personal, nära till stranden, nära till restauranger, inte faslingt långt bort till staden (som sagt) och DEN HÄR UNDERBARA VYN FRÅN BALKONGEN! Mumma!


Vi stod på balkongen och blickade och njöt av utsikten hur länge som helst när vi kom till lägenheten. Man hade kunnat stå där i timmar och aldrig tröttnat. Ljuvligt.


Jag älskar verkligen den där lilla ön.


Även fast vi mestadels låg på stranden och stekte när vi var på ön, gjorde vi även lite annat, hehe. Här var vi en dag inne i stan och vandrade runt. Lilla jag i vänstra hörnet ser ut att vara 1000 meter bred, iförd luftig vit skjorta och den fulsnygga hatten jag köpte för 7 euro i Aten. Haha.


Hej, ankare.


Sedan åkte vi ju även på en liten dagsutflykt en av dagarna. You know with the funny och allmänt bäst guide/driver? Alla stoppen var såklart mäktiga att se, men även vägen till de olika ställena var MINST lika häftig! Det grekiska landskapet är verkligen vackert! Inte så bra bild, tagen i farten, if you know what I mean.


Epidaurus (stavning?) teater. Finns inte mycket mer att säga än WOW!


Vi kliver upp för att sätta oss och njuta ett slag.


Turister, heh. Och ingången till den där "gruvan" där man fann en enorm skatt som jag aldrig kommer ihåg namnet på ... Allmänbildad tjej, check. Haha.


The lion gate! Eller vad man kallar den ... Mycenae, jättefel stavat f.ö.


Och så utflyktens sista stopp - Corinthkanalen! Mäktigt!


Här har vi anlänt till/på Egina. Fortfarande ovetandes om att vi skulle behöva bege oss därifrån kvällen därpå. Uh, väldigt synd att det var strejk, gillar ön. Här är vår lilla mysiga balkong.


Vi hade tur i oturen - den enda dagen vi spenderade på ön tillägnade vi åt att klättra upp för ännu en enorm kulle för att komma hit - ett tempel som vad byggt för en gud eller något ... Ursäkta min okunskap, allt kan man fan inte lägga på hjärnan, heh ... Anyways, det här templet är det som är mest sevärt på ön, så det var en redig tur att vi beslutade oss för att besöka det första dagen!


Jag var nog den av oss alla som blev mest fashinerad av templet. Don't really know why, det var bara något med det som var så otroligt häftigt och mäktigt. Man kunde verkligen se framför sig hur det såg ut för ett par tusen år sedan, hur folk gick omkring här, hur det här templet var en del av vardagen, eller hur man ska beskriva det.  Coolt som fan.

Där har ni nåra bilder från vår härliga resa! Har en miljard till, men orkar inte riktigt lägga upp fler, lite segt, haha. Kommer nog upp fler någon annan dag. Hope you enjoyed!
Nu ska jag glo färdigt på det första och sedan titta på det andra avsnittet av nya säsongen av True Blood! Finally, man har längtat, eller hur!? Eller iallafall jag. ;P Fast mest längtar jag ändå till säsongsstarten av världens bästa serie; Breaking Bad. Tror det ska börja nu någon gång i mitten eller i slutet av juli. Nice! Sedan börjar ju även Project Runway snart, den 27:e juli om jag inte minns fel ... Sweet!

Ja just det!!!! Alltså, vad fan var det jag såg i förmiddags, förresten? RED HOT CHILI PEPPERS kommer ju fan till Sverige i höst! Nya skivan, som längtar efter som FAN, kommer i slutet av augusti (om jag inte minns fel), sedan åker de på promotionturné i höst och i oktober kommer de till Globen! Måste köpa biljetter ASAP! Dream coming true! Fyfan vad underbart!

Nej, nu: time for som Truuue Blooood!
Take care! Puss!
/L.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0