The Music

Min musiksmak är så splittrad att det är galet, det enda som egentligen drar ihop den är att den mesta musiken är från 90-talet, annars är det pretty diferent.

Jag menar, Jamiroquai. Ett av de där tusen banden som jag var kär i när jag var yngre. När jag var liten lyssnade jag mycket på musik. Mycket. Antar att det är det enda jag kan tacka min "kära" far för, det enorma intresset för musik. Han var ju gammal musiker innan spriten knackade på dörren och skrek "Heeere's Spriten" (se. "The Shining"-ironin.)
Men ja, Jamiroquai. Lilla Jay Kay i sina häftiga mössor var en stor favorit hos mig, och är fortfarande. Det är ett sånt band som jag lyssnar på i perioder, och när dom perioderna väl kommer så lyssnar jag Myyycket. Jag inser gång på gång storheten i musiken. De låter som inga andra, och Jay's röst är galen...

Cave. Ja, ångestmusik men ooh så bra. Har skrivit om min relation till honom tidigare här, orkar inte riktigt dra upp det igen... Men han är ett geni, om jag ska summera det väldigt kortfattat. Ett stort  jävla musikaliskt geni.

Ark. Fast det var i början av 2000 jag lyssnade på dem. Min storebror lyssnade dock på dom där i slutet av 90-talet, ungf 98-99, slutade dessvärre (?) kring 2001. Har en jävla historia med Ola och gänget, en historia som de som känner mig inte lär ha undgått... Haha. Jag var galen, men ändå inte sådär Galen-galen som vissa är. Jag gjorde allt, åkte runt hela jävla Sverige för att jag och mina vänner tyckte det var en rolig idé, och Ark är och har alltid varit Jävligt bra live, så det var en sjukt jävla kul grej att spendera sina pengar på. Hua ja, jag vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag lagt ner på dom... Men det har fan varit värt varenda öre!

Alltså, det finns tusen andra band och artister vars musik jag varit och är förälskad i, men jag pallar inte gå in ingående på varenda en, men här kommer en liten lista åtminstone...

SOUNDGARDEN
Pearl Jam
RED HOT CHILI PEPPERS
Mew
Stefan Sundström
Janis Joplin
The Doors


... och säkert 3246626 till...

Peace.
/Liv.

image329

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0