Filmrekommendation (stavning?)

Som bekant är jag en gammal filmnörd. Vilken min specialitet/favorit typ av film är, är väldigt svårt att säga, jag tycker om mycket, nästan allt. Väldigt många 90-talsklassiker á la "Leon" och "My own private Idaho".
Jag gillar det mesta, dock inte cpöverdrivna filmer såsom "Pirates of the Carribean" (seriöst, alla gillar filmen enbart för att Johnny Depp är med, come on...) och så vidare...

Idag såg jag filmen "25th Hour", med bland andra fantastiska Edward Norton och Sanslöst bra Philip Seymour Hoffman.
Kort sagt, och för att inte avslöja för mycket, handlar filmen om en dude som åker fast för narkotikabrott, straffet är 7 års fängelse, och hur hans sista timmar i frihet ser ut.
Det kanske låter som en rätt lame plot, men two things:
1. Handlingen är Mer än det lilla jag beskrev, som sagt vill jag inte avslöja för mycket.
2. Skådespelarna gör helt Otroliga insatser. Jag överdriver inte, jag rös verkligen igenom hela filmen. Norton, Seymor Hoffman, Alla.
Det är sådana här filmer som får mig pepp, som fan. Kanske inte på att skådespela, utan snarare att vilja skriva manus och regissera. Så många möjligheter det finns! Det gäller bara att man är på och har idéer, som fan!

Som bekant (eller kanske inte, vet inte om jag nämnt det i bloggen innan...) har jag hållt på och filat på en del manus det senaste året. De flesta är på svenska och mest tänkta för teatern, scenmanus, men jag har även börjat skriva på engelska, mer filmmanus. Kanske låter skitfancy, eller att jag skryter, men för att vara ärlig så är detta verkligen något jag brinner för. Jag har haft ett år på mig sedan jag tog studenten till att fundera kring vad det är jag vill göra med mitt liv.
Sure, för vissa (se. många) tar det flera år innan man bestämmer sig Helt, man kanske inte ens bestämmer sig överhuvudtaget, utan bara kör på något som verkar "helt okej".
Men jag vill inte vara helt okej, jag nöjer mig inte med det. Om jag ens hade försökt nöja mig hade det gått åt helvete, då jag hela tiden hade tänkt på att det här verkligen inte är Det, It, som jag vill hålla på med.
Men skrivandet är mina bästa vän, mina 10-20-tal linjerade block, fulla med idéer, är mina nallebjörnar, mina gosedjur, mina snuttefiltar.
Jag har så mycket idéer här inne, och jag känner att jag måste få ut det. Jag menar, vad kan hända egentligen? Det värsta som kan hända är att people inte är intresserade och nobbar mig, men då är det bara att försöka igen, skicka andra idéer, skicka till andra människor. Never give up, that's the main thing!

Jag vill lyckas. Och jag känner att... ja, ärligt talat känner jag att faktiskt kanske kan lyckas en dag, bara jag får tummen ur den jävla röven och vågar kasta mig ut och Ta Chanser.

Hrm... ja... Som sagt: Se "25th Hour", ni kommer inte ångra det!

Peace.
/Liv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0