Ni behöver inte läsa det här, om ni inte orkar...

Fann den kompletta låtlistan från Chris i Sthlm.

Let Me Drown   (Soundgarden)
Den ultimata låten att börja med. Refrängen är så kraftig att jag inte vet jag ska säga... Det kändes otroligt mäktigt att höra låten live, höra Chris ta de där höga tonerna.

Outshined    (Soundgarden)
Det här är en "tung" låt, om ni fattar vad jag menar? "Tunggung". Älskar den. Väldigt mycket Soundgarden över den, om ni frågar mig (Ja, det är ju Soundgarden, men varje band har ju ett speciellt sound, och det soundet kommer fram väldigt mycket i den här låten, om ni frågar mig).

Show Me How to Live   (Audioslave)
En av mina favoritlåtar av Audioslave. Jäkla bra live, fast detta bara var tredje låte, började min röst redan kännas hes och sönder, man sjöng med som en galning! När Chris tog de höga tonerna, tog alla de andra (inte minst jag) de höga tonerna vi med. Men var det värt!

No Such Thing  (Chris Cornell)
Jävla  bra låt, med på nya skivan. Anade att den skulle vara bra live, och o så rätt jag hade! Härlig låt.

You Know My Name     (Chris Cornell)
När Casino Royale-låten drog igång drog även en allsång i stil med "Allsång på Skansen"-anda igång. Var helt beroende av den här låten när den kom ut, den är så vacker, så härlig, så jävla James Bond så det är inte sant...

Say Hello 2 Heaven    (Temple of the Dog)
När Chris berättade att nästa låt skulle bli en gammal Temple of the Dog-låt blev jag helt skakis. Jag tänkte "Tänk om dom spelar 'Say hello 2 heaven', tänk om...". Och, ja, herregud, SHIT, när låten drog igång. Så många minnen, så många känslor... Otroligt, otroligt vacker låt som är en av mina favoriter av alla Chris verk genom åren. Ett jävla mästerverk är vad den är.

What You Are    (Audioslave)
JAG ÄLSKAR DEN HÄR LÅTEN
. Det är det enda jag kan säga. Trodde ej denna skulle spelas, men det gjorde den. Den var så vacker live, Chris sjöng gudomligt (som vanligt). Fyfan. Ryser bara jag tänker tillbaka på det.

Rusty Cage    (Soundgarden)
En Riktigt gammal goding. Bara stod och sjöng med med världens största leende. Att bara höra det intrumentala live hade räckt nog, speciellt med denna låten, som är helt sinnessjuk. Och med Chris röst där på - OJOJ. Magiskt!

Billie Jean (ackustisk)   (Chris Cornell, en cover som de flesta vet)
Det var väldigt mysigt när Chris ställde sig med sin akustiska gitarr och drog igång lite låtar utan något komp. Vackert. Gillar hans version av "Billie Jean" väldigt, väldigt mycket.

Fell On Black Days (ackustisk)    (Soundgarden)
En av de första Soundgarden-låtarna som jag någonsin hörde för tusen år sedan. Kändes därför väldigt speciellt att höra den live, det var bl.a. då de där tårarna som man inte kunde göra något åt kom fram. Så jävla bra låt.

Like a Stone (ackustisk)   (Audioslave)
Jag älskar "Like a Stone". Texten är helt fantastisk och låten blev extra speciell när den kördes akustiskt. Chris sjöng även här som en gud, jag minns att jag stod och verkligen inte kunde förstå Hur han kunde sjunga så jävla bra utan någon som helst falsk ton, under varenda jävla låt. Det, om något, är beundransvärt.

Doesn't Remind Me (första halvan akustisk)   (Audioslave)
Riktigt bra låt, och jag älskade att dom efter första halvan körde igång med resten av bandet, det gav en väldigt mäktig känsla till en redan sjukt mäktig låt. Bra, bra, bra!!!

Cochise   (Audioslave)
Ooojojoj... Visst, det var ganska givet att dom skulle spela den här låten. Men JÄVLAR! Man var mitt inne i konserten så man tänkte inte så mycket på "Hrm, undra vilken nästa låt blir", så när de härliga gitarrerna drog igång i början av låten så bara "AAAH!!!", fick en rysattack som är utom denna värld, kan jag säga er! Uuunderbar låt.

Spoonman    (Soundgarden)
Haha, - Ni skulle ha sett Mig. Spoonman är inte Soundgardens bästa låt, men den är på något sätt Min låt. NEJ, inte bara för att jag heter det på helgon (pinsamt), utan mer... Jag vet inte. Lyssnade så jävla mycket på den under en tid (därav varför jag ändrade mitt namn på helgon (pinsamt)). Så när dom spelade den sjöng jag med som en galning och tänkte tillbaka på tiden...

Arms Around Your Love   (Chris Cornell)
Från Chris nya skiva. Väldigt fin live. Är inte så mycket för den annars, den är fin och bra och så, men inte sådär MEGA bra som majoriteten av Chris andra verk är. Men som sagt - Väldigt fin live.

Black Hole Sun    (Soundgarden)
Självklart körde dom den gamla klassikern - annars är det ju ingen Chris Cornell - konserten! Precis som under "Spoonman", blev jag lite chockad när den underbara början av låten gick igång. Jag visste liksom att låten skulle spelas, men blev ändå chockad.
Jag måste skriva följande i fetstil, mest för att det är lite viktigt, iallafall för mig... Black Hole Sun. Den var så otroligt bra live. Alltså - SÅ OTROLIGT BRA LIVE. Ett mästerverk, det kommer stå i musiklexikon, ja you get it,  i år framöver. Om inte ska jag se till det. Black Hole Sun har det där speciella Soundgarden-soundet som INGEN någonsin kommer att kunna göra, kunna lyckas göra. Det var en ära att få höra mästerverket live.

(Slut med fetstil)

Jesus Christ Pose   (Soundgarden)
Soundgardens mest dampiga låt, om ni frågar mig. Så jääävla kul att höra live! Man kunde liksom inte hoppa/stampa/headbanga i takt, den var för dampig live! Den är för dampig överhuvudtaget... Så man fick köra sitt egna lilla race och digga i den takt man tyckte var bäst själv. Chris sjöng GALET bra live. RYSNINGAR:

Extra:


Seasons   (Chris Cornell)
Så vacker låt. Här kom de ofrivilliga (eller dom var nog frivilliga, när jag tänker efter...) tårarna igen.
Jag vet inte hur jag ska förklara det. Låten betyder väldigt mycket för mig, nästan mest av alla Chris låtar. I den stunden ville jag bara prata med Chris, förklara hur mycket han betytt osv. Allt bara släppte.

Be Yourself   (Audislave)
Nästan publikens favorit efter "Black Hole Sun", skulle jag tro. Allsång, och jag kände verkligen hur mycket publiken älskade den här låten. När jag såg mig omkring blundade många, kollade uppåt, verkade vara i en egen värld (nej inte höga, tror jag iaf...). Hoppas Chris vet hur mycket den här låten betyder för väldigt, väldigt många...

Burden in My Hand
--- HÄR KOM DAMPET---
Folk omkring blev säkert rädda för mig - det skiter jag i. Jag trodde verkligen inte att dom skulle spela "Burden in my hand", men så gjorde dom det.
Hela förra året lyssnade jag nästan Enbart på denna låt. Jag vet inte riktigt varför, men både texten och hela soundet påverkar mig så mycket. Varje gång jag lyssnar på låten känner jag samma känsla.
En känsla av det som har varit. Och det känns bara så skönt att kunna tänka på att det är "känslan av det som Har Varit.
Jag ville verkligen höra denna låten, men trodde inte jag skulle få det. När dom körde den visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Jag bara stod där och kände hur tårarna rann och hur min beundran och TACKSAMHET för mannen tre-fyra meter framför mig sken ut i publikhavet.

Slaves and Bulldozers / Whole Lotta Love    (Soundgarden)
"Slaves and Bulldozers" - en av Soundgardens bästa låtar. Shit, GALET bra live. En av de bästa livelåtarna för kvällen. Låten är damp, och den var även damp live, which I loved efter att ha stått och bölat till "Burden in my Hand" minuterna innan. Jag behövde få dampa lite. Riiiktigt bra live!
"Whole lotta love". Ooh, så bra version av Led Zeppelins' vackra skapelse. Magiskt...FAN VAD JAG SAKNAR KONSERTEN.
Bästa jag någonsin har varit med om.
Alla andra musikupplevelser jag har varit med om kan slänga sig i väggen, detta var perfektion.
T.o.m de gamla Arkkonserterna kan faktiskt nästan slänga sig i väggen, dom kan iallafall snubbla på tröskeln.
Chris är en helt annan grej. En helt, helt annan grej.


image152
Älskar dig.
Peace.
/Liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0