100831

1st of all: Happy b-day sweet, sweet A! En vecka efter sonens födelse, idag är du 22! Tänk så gamla vi börjar bli... Var vi inte nyss 16 och åkte land och rike runt och såg The Ark? Tiden går, den går jävligt fort...

Om en stund skall jag till en klasskompis och ta en långpromenad längs vackra Kobjer. Växte upp där under den första halvan av 90-talet. Väldigt fint område. Efter promenaden skall vi ta en kaffe och kolla igenom kurslitteratur, fyfan, snart drar verkligen skolan igång... Gah.
Efter det drar jag till Nova, skall shoppelishoppa. Skor och en mysig kofta är vad som står på listan än så länge.
Sedan hem, kolla på Emmy-galan och ikväll skall jag till Make up studion i Malmö och bli sminkad av älskade S. Hon går där och needed a model. Självklart ställer jag upp. Fina S.

That's my day! Hoppas ni får en fin dag ni med.
Puss.

100830

Två månader sedan Pearl Jam...
För två månader sedan var vi på väg in till centrum för att gå runt lite, "turista" oss. Vid halv tolv-tolv åkte vi till Wuhlheide...
Den hittils absolut bästa dagen i mitt liv. Finns inga ord som till hundra procent kan beskriva den lycka och den kärlek som fanns omkring i luften på Kindl-Bühne. Bäst, bäst, bäst.
Take me back...






-


Nu skall jag in till stan och luncha med världens bästa A. Ha en fin måndag. Puss.


En av grindarna in till Kindl-Bühne.

100828

Vissa människor är riktigt falska, riktigt, riktigt falska bitches, but what to do? They never change, de är just stuck i sina stora, äckliga egon. Bu på er.

Älskar verkligen STP's senaste platta. They always deliver.
Kärlek till dom. Speciellt "Dare if you dare", ett sådant där mästerverk som bara de kan leverera. Åh.

På torsdag börjar jag plugget igen. Oh, oh, oh. Har haft ett nästan 3 månader långt sommarlov, ändå har det bara känts som att det pågått i typ en månad. För två månader sedan var lillebror och jag i Berlin. Oh, älskar verkligen Berlin.

Nu skall jag fortsätta titta på fjärde säsongen av "Project Runway", älskar han Christian, eller vad han heter, som vann! Skönsnubbe.se.

Ha't!
Puss.

Fina, duktiga män. Speciellt mannen näst längst till höger.


Red Rock

MYSförmiddag! S bjöd mig på brunch + bakelse och kaffe på ett jättemysigt café. Och så fick jag megafina "diamantgrå" (kom inte på en bättre förklaring...) ploppar från Pilgrim.
Finaste S! Love her!

Sitter och lyssnar på samtliga låtar från Salems nya platta. I know, I'm pretty lat och sen, men är så förälskad i hans första platta att jag inte riktigt tänkt på att lyssna på nr 2 (borde börja lyssna mer på den aswell...) och den senaste. Måste säga att I like the new stuff! Lite mer elektroniskt än förr, men man, killen kan göra vad som helst. He can go any way with the music och levererar magisk musik! Sure, hans mer souliga sound är bäst, men fan, han är även grym när han går åt det mer elektroniska hållet.
Helt klart Sveriges bästa musiker.

My motha and I are having a "Project Runway"-evening. Lovely! Hittade en sida på nätet där man kan kolla gratis på alla säsongerna, yeay! Dock kan man bara kolla några avsnitt i taget och sedan vänta ett tag innan man kan kolla igen, osv. Lite drygt, men ja, worth it! Love that show.

Fyfan vad "Red Rock" är grym! al Fakir har den som öppningslåt när han "live:ar", om jag inte minns helt jäkla fel. Riktigt brabrabra. Gåshud!

Nu skall jag fortsätta glutta på Proggan! Ha det lovely!
Puss.

"Red Rock":

100827

Good morning!
27:e augusti. Som jag skrev igår, två månader sedan vi åkte till Berlin, lillebror och jag. Oh, how I miss it.
Och vänta... Är det inte? Måste kolla upp detta... Jo, det stämmer. Idag är det 3 (!) år sedan jag såg Chris Cornell. Oooh my vad tiden går! Underbar spelning. Tre år! Shit!

Salem var mega, mega, megabra igår, som vanligt. Dock var nog spelningen på Lundkarnevalen bättre. Don't know why, den var liksom "mysigare", if you know what I mean?
Den bästa spelningen jag har varit på när det gäller Salem var på Mejeriet här i Lund. Det måste ha varit någon gång 2008. Nej, nu har jag kollat i bloggarkivet och ser att det fan var i november 2007. Som sagt; TIDEN GÅR FORT!
I vilket fall som helst var det en sjukt bra spelning, älskar verkligen Mejeriet (och Salem, ofc!), sjukt bra spellokal.

Om en stund skall jag åka in till stan och träffa fina S. Vi skall bruncha och snacka shit. Lovely S, hon är verkligen en utav de absolut bästa människor jag träffat. En person jag känner 100% trygg och mig själv med. Love u. ♥

Nej, nu måste jag fixa frillan, ser fan störd ut just nu, haha.
Ha en fin dag! ♥
Puss.

Bild från när jag såg CC. Han tog på sig gitarristens väst, ja, typ hundra gånger för liten. Såg jävligt flummigt ut, haha. Minnen!

100826

Torsdag. Tired as a fucking duck.
Ikväll gör jag mitt första, och ända, besök på årets Malmöfestival. Salem al Fakir spelar ikväll, då måste man fan orka dra sig dit! Egentligen hatar jag M-öfest., tycker den är dryg och det var länge sedan det var bra artister på plats, förutom Salle dårå... Men men, ikväll drar vi som sagt in, brorsan, jag och en vän.

Imorgon är det f.ö. två månader sedan den yngre brodern och jag åkte till Berlin. TVÅ MÅNADER! Herregud, den här sommaren har verkligen gått sjukt fort. Jag saknar Berlin, saknar det så mycket att jag får ont i magen.
Saknar framförallt att gå längs den lååååånga "entrégången" till Wuhlheide för att till sist komma fram till grindarna till Kindl-Bühne.
Håller verkligen tummarna för att Pearl Jam kommer dit nästa år igen, det var så otroligt bra. Bästa utomhusarenan ever. Håller såklart tummarna för att PJ kommer till Europa överhuvudtaget nästa år, måste se dom på fler ställen. Mer, mer, mer. Kan inte få nog utav dom, hah. De är så fina.
Glömmer ibland att jag verkligen har sett dom. Det känns så overkligt, men jag har gjort det. Finaste fina.

Nej, nu skall jag hoppa in i duschen, om några timmar bär det, som sagt, av till Malmoe!

Puss.


5 min senare var det proppfullt...

Baby

The pregnant A are not pregnant anymore.
Natten till tisdag födde hon världens sötaste lilla pojke. En månad för tidigt, men både mor och son mår jättebra!
Var och hälsade på dom igårkväll. Alltså, herregud. Jag har nog aldrig sett en så liiiiten och bedårande människa tidigare! Vid första blick kunde man direkt se att han tagit efter mycket av A's drag, men även H's.
Så söt, så liten!

Grattis till den lilla familjen!!!!


Updates/Remember R

Hej vänner.
På A-fronten så kan jag berätta att A och hennes kille är på väg ner till Lund nu, eller de är kanske till och med framme vid det här laget. A ville att H och jag skulle komma på ett litet besök om några timmar, självklart skall vi det! Först skall vi bara gå runt lite på stan och kolla efter presenter till paret och deras son. Egentligen tänkte vi köpa presenterna om en vecka eller två, men ja, haha, nu bestämde sig lilla P för att kika ut lite tidigare än väntat. Aw.
Vetefan vad jag skall handla bara... Skallra eller något, haha, jag vetefan. Inte kläder iallafall, barnen växer så sjukt fort i början så om man skall handla något sådant får man köpa något i tusen storlekar för stort så att han kan använda det senare när han inte växer lika fort... Hm, ja vi får la se.
Lilla älskade A. <3

-------

Idag skulle fina R. J. Phoenix fyllt 40 år. Tänk, endast 40, och det är ändå så pass länge sedan han gick bort. 17 år sedan i år. Han blev bara 23. That's the backside of Hollywood, all the f*cking drugs...
Som ni alla vet älskar jag denna man, både som den skådespelare han var, men framförallt musikern River Phoenix. Han och hans syster Rain (så vackert namn, River likaså) hade tillsammans med några vänner ett band som hette Aleka's Attic. Otroligt vacker musik, jag brukar lyssna på den när jag behöver slappna av och få bort jobbiga tankar.
Favoritfilmen är, såklart, "My Own Private Idaho". En jävligt konstig film egentligen, men den är ändå så genial. Kanske inte så konstigt med tanke på att det var Gus Van Sant som satt bakom regissörstolen. Han är ett geni.
Så ung, han hade hela livet framför sig. Dock hade han enligt vänner innan sin bortgång pratat om att han ville hoppa av Hollywood-tåget och starta upp en restaurang med sin far och istället satsa på den karriären.
Så ung, så ung. En väldig inspiration.


R.I.P, R. J. P. You will always be remembered.
1970-1993.


O Children

A's (the pregnant one) slempropp lossnade (vet inte vad detta innebär egentligen, fick det bara berättat för mig, hah) igår, vattnet gick idag. Om inte förlossningen sätter igång imorgonförmiddag åker hon ner till Lund och föder här.
Åh. Lovely A. Lilla ponken vill tydligen träffa lilla mamma och pappa tidigare än beräknat, men han är självklart välkommen!
Otroligt vackert!


LOL

Mamma: Anki är bra!
Jag: Anki borde vara på julbordet!

HAAAAAHAHHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Henry Lee

Helg. Kolloni. Korsord.
Nu blir det Project Runway-maraton.

För övrigt är Nick Cave mannen. Hans verk hjälper väldigt mycket just nu.



Wild roses

Fan, vill se Grinderman som fan i Köpenhamn i oktober, men fattar fan inte vart/hur man köper biljetter. Kanske jag som är trög, men hittar det fan ingenstans... Bu. Snyft. Och så får gärna Cave och Bad Seeds dra ut på turné snart igen, tycker jag allt...
Alltså haha, det klippet jag lade upp igår, det med Tiffany? Så jävla roligt. Älskar när hon säger "Men var inte så sur! Jävla kärring..." - hahaha, bäst! Tiffany for president.

Puss på er.

Uncut

Jobbig dag. Cave på högsta volym, dagen blir med ens lite (mycket) bättre. Herregud så magiskt.
F.ö. köpte jag senaste Uncut idag, världens bästa tidning för er som inte redan var medvetna om det.
Best cover ever.




Hahahahah


100818

God morgon.
Måste ha legat på något jäkla stört sätt i natt, har så sjukt ont högra axeln/överarmen. Fyfan. Inte roligt.
Lite finare väder idag, regnade för någon timme sedan, nu är det ta mig fan soligt ute! Wow... Hoppas de sista dagarna i augusti ger oss lite sensommarväder, augustikvällar är bland det vackraste och mysigaste som finns. Synd bara att det mulna och regninga vädret hindrat de vädret från att träda fram.

"Smallville" (stavas det ens så? Aldrig lagt ner tid/kraft på att ta reda på det... ha) på TV. Minns när man tyckte det var bland det bästa som gick på dumburken. Haha, geez, då kan det inte ha gått så mycket mer vettigt på TV, för Herregud vad kass serien är! Jobbigt att kolla, dock är Lex het, så jag zappar inte till någon annan kanal. Hah.

I eftermiddag skall jag träffa fina H som är nere på besök från El Stockholmo! Länge sedan sist, I've missed that woman! Skall bli kul att catcha up om vad som hänt på senaste, om jag inte är helt ute och cyklar sågs vi senast i vintras, so it's been a while! Very nice, very nice.

Nu skall jag äta. Ovanligt. Hah. Boom, boom.

Ps. Nyss ringde en människa från 3, jag tänkte "Vad fan vill de idioterna försöka tvinga på mig för skit nu då?", men I must say: herregud vilken trevlig och förståelig människa! Blev helt chockad, de brukar vara så otrevliga på 3, så det var skönt att det för en gångs skull var en trevlig människa på andra sidan luren. Nu har jag två månader kvar med 3, sedan är jag friiiii. Aldrig mer 3, vetefan vad jag tänkte med när jag skaffade det... Men anyway - trevlig människa!. Ds.

Young

3, 4 år gammal bild. Oh my, jag Ser verkligen yngre ut här... Lilla Liv...

The ten best albums - Part 2

Soundgarden
"Badmotorfinger"
1991, A&M Records




Självklart har the big S en plats på min lista, annat vore ju konstigt.
Bandets tredje och, enligt mig, bästa skiva. En platta fullproppad av mäktiga, kraftiga, fantastiska låtar.
Är ju ett "gammalt" Soundgardenfan. Eller ja, gammalt vetefan, har lyssnat på dem sedan början av gymnasiet, så en del år har det blivit. Det var Soundgarden som "introducerade" 90-talet för mig. Snubblade över bandet då jag slökollade på MTV, det var något "good old times"-program med en massa gamla godingar från den fina första halvan av 90-talet, och där spelades "Black Hole Sun". Självklart minns man detta mästerverk, finns det någon av oss 80's kids som ägde TV på 90-talet som Inte minns denna låt? Precis.
I vilket fall som helst, jag föll pladask för bandet och ville höra mer, mer, mer. Och oj vad jag började lyssna på dom! Soundgarden ägde platsen högst på musiktronen länge.
Genom Soundgarden har jag upptäckt en massa fina band från samma era, såsom (framförallt --->) Pearl Jam, Alice in Chains och Stone Temple Pilots.

Men för att snacka lite om "Badmotorfinger" så kan jag skriva som så att denna platta nog är deras tyngsta. Den är väldigt "dark", men samtidigt vacker. Chris' röst imponerar, som alltid. Det är otroligt vilken pipa den mannen har/hade. Rösten har bevarats relativt bra, dock var den såklart som bäst under Soundgardens glansdagar.
Mina favoritlåtar på skivan är "Mind Riot", "Slaves & Bulldozers", "Holy Water" och "New Damage".
"Slaves & Bulldozers" är en låt som kan lyftas upp än mer, då Chris' sångprestation i den är... outstandig. Han skriker, men ändå sjunger. Ni vet, "skriksjunger"? Chris är en expert och aktiv användare av "skriksjungandet", framförallt i denna låt. När jag såg honom live på Annexet i Stockholm i augusti 2007 spelade de många Soundgardenlåtar, bland annat denna. Och, oh my!!! Det må, när jag såg honom, ha varit 16 år sedan skivan spelades in, men damn, mannen kan sjunga! När jag såg honom var han 43 år men kunde fortfarande "skriksjunga" riktigt, riktigt bra... !

Denna platta anses av många gamla Soundgarden'are vara bandets starkaste album, och jag håller, som sagt, verkligen med. Deras föregående skivor och de som kom därefter var också riktigt grymma, men "Badmotorfinger" har det där lilla extra, den där extra växeln för att få lyssnaren att rysa till riktigt jävla mycket, eller ja, lyssnaren är ju i detta fallet jag. Smaken är som baken, men enligt mig är denna skivan MUSIK med megacapslock och Absolut värd en plats på min lista. :)

Puss.

Whoao-oh-oh-oh

Tiiiiiiir-r-r-ed. Det duggade endast lite när min klasskompis och jag gick ut på en långpromenad, men självklart, SJÄLVKLART!, började det ÖSA ner efter en stund, yeay... Dock var det mysigt, och vi var utrustade med regnjackor, så det var lugnt.
Och det fortsatte att ÖSA ner när jag gick till Nova och mötte upp med min bror, and it didn't stop. Just kept on raining. Så jag är ganska så säker på att jag kommer att vakna upp rövförkyld imorgon... Trevligt.

Inhandlade en ny almenacka och en fancy stiftpenna. Yeah.

Är riktigt trött, skall nog inte skriva mer på detta inlägg, kommer bara bli överflummigt då. Vi hörs senare ikväll babes. Hoppas ni haft och har en fin dag. Puss.


100817

Tisdag.
Grattis fantastiska Sean Penn. 50 years. Oldie. Mohaha. Ska jag säga, är fan 22, inte så lite det heller...
Grattis, iallafall.

Rain. Rain, rain, rain. Dock gillar jag det. Mysigt. Skall snart träffa en klasskompis, vi skall gå en långpromenad, käka björnbär och snacka skit. Efter det möter jag upp minibrother och drar till Nova och handlar block 'n shit inför bägges skolstarter. Sedan kollonin. Fyfan.
På torsdag är det två veckor kvar tills skolan och allvaret börjar igen. Skönt, jag vill tillbaka till min vanliga rutiner, orkar inte gå omkring och mögla, jobbet har slutat nu...

Nej, nu skall jag iväg och röra på mitt fett. Vi hörs senare.
Puss.

YES!

... okej, FYFAN vad kul!!!!!!!
Det kommer en tredje säsong av "Hipp Hipp" i vinter/vår!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fyfan vad denna nyhet gjorde min dag! Kulkulkulkul!!!!!!



:D


Tired

Har varit igång hela dagen. Jäkla trött nu. Colombianskt kaffe är nu färdigbryggt, så i väntan på att min kära moder kommer hem (vilket betyder att vi skall äta min awesome pyttipanna jag satt i ugnen) skall jag dricka det góa kaffet och kolla på första säsongen av "Hipp Hipp". Så sjukt bäst, fast andra säsongen är nästan snäppet bättre.
Det bästa är när Itzhak Skenström låtsas att han är Mozart som barn och leker på en lekplats... Hahahahah, humor i världsklass folks, humor i världsklass...

Hoppas er måndag varit/är fin. Puss.

Tyvärr verkar just det klippet inte finnas på Youtube, men hittade klippet där han återberättar/gestaltar "Sound of Music", Minst lika roligt! Haaah!



Monday

Tung helg. Nu är det måndag och det känns inte direkt fjäderlätt, inte.
Kopiering av nycklar, ringköp, matköp, samt köpa kraft står på dagens schema.
Hoppas ni hade en fin helg och får en fin måndag, ta hand om er. Puss.


22

22. Wonderful. Princesscake and a beautiful silver ring. Love you guys.

New York State of Mind

Det här, mina vänner, det här... Jag vågar säga att detta är världens bästa låt. And I mean it. Detta är absolut världens bästa låt. I know, I know, för några veckor var det STP's "Naked Sunday" (it's still awesome, don't get me wrong), men efter att ha hört den här låten ikväll för första gången på jäkligt länge, påminns jag om hur mycket jag älskar den. Detta är ett mästerverk, det mäktigaste som skrivits.
Vem? Billy Joel. Såklart. Här live -78. Mäktigt vänner, mäktigt.

Och fyfan vad mycket jag uppdaterat idag, ha, sorry for that...


Left handers rules

Bara för att vi är så awesome and it's our day today tänkte jag här nämna ett gäng människor som alla är/var vänsterhänta:

Leonardo Da Vinci
Michelangelo
David Bowie
Ludwig van Beethoven
Bob Geldof (!)
Jimi Hendrix
Paul McCartney
Walfgang Amadeus Mozart
Paul Simon
Ringo Starr
Robert Plant (!)
Art Garfunkel
George Michael
Charlie Chaplin
Angelina Jollie
Nicole Kidman
Keanu Reeves
Goldie Hawn (!)
Christian Slater (!)
Whoopi Goldberg
Robert DeNiro
Barack Obama
Bruce Willis
Hugh Jackman
Lady Gaga
Jim Carrey
Tom Cruise
Val Kilmer (!)
Marilyn Monroe
M-K & Ashley Olsen
S J Parker
Brad Pitt
Harpo Marx
J P Gaultier
Sting
Albert Einstein
Julius Ceasar
Neil Armstrong
Napoleon Bonaparte


And we're all awesome!!!!! ;D

Kärring

Liv säger:
i övermorgon är jag 22
alltså gud
anna vi är oldies
I:I Anna I:I säger:
shit ja
tant du e
Liv säger:
haha ja äkta kärringjävel
skata
I:I Anna I:I säger:
jap
dags med hukle osv
Liv säger:
HAHAHAHAH
ja
I:I Anna I:I säger:
jag klarar min nån vecka till
Liv säger:
hahah japp sen joinar du klubben

I övermorgon blir jag 22, old, old. Slog mig nyss, fan, 22. Åtta år till 30. 30!! Kan ni se mig som 30? Hahah. Aja, åtta år kvar, jag skall nog hinna mogna till. Haha.

Stuff

Hej ungdomar, I'm home! Jepp, that went fast.
Lyckades plocka det sista paketet färgpatroner, puh. Mom behöver dom nu i helgen, hon skall skriva ut ett skolarbete...
Självklart kunde jag inte slita mig från CD- och musik-DVD-hyllorna, och kom även hem med en U2-DVD. Chicago -05.
Eftersom jag är ledig, = jag har inget vettigt att göra, fotade jag nyss det jag handlat de senaste dagarna, vilket faktiskt inte var så jäkla mycket som jag trodde. Har käkat ute jävligt mycket också, så there's where some of the money har gått. Vilken jäkla fel mening, haha. Den med, hahahah.
Jaja, här kommer iallafall bildör, 'njoy.
Och ja, ursäkta skitkvalitén på bilderna, fotade med kameran jag hade med till Arvika förra året, och som sedan dess har mått skit. Hahah. Poor thing.


U2-DVD'n. And yes, den var billig. Hahahah.


Min älskade Doors-tisha. Perfect.



Underbart skönt linne, vet inte om det framkommer på den fantaaaastiska bilden, men den är lilagrå. H&M har typ 700 olika färger av linnet, underbara, höstiga färger. Billigt som fan med, tror det gick på 49 pix. Har en i ljus aprikosfärg sedan tidigare.


Det var denna tröjan/klänningen/whatever jag bara var Tvungen att ha, I fell in love with it at first sight. Mysig.


HAHAHAHAH, fy faaaan vad dålig bild! Ville bara visa hur den ser ut på nära håll. Haha, fan vad fail. Men ni fattar nog, right?


Rutiga skjortan. Haha, varför tycker jag att det ser ut som att tröjan "säger" "How you doin'?", likt Joey i "Vänner", när jag ser denna bild? Hahah, retard. Har väl med att den vänstra armen liksom "chillar" på soffan. Hahah... Geeez. Älskar den iallafall, även fast jag önskar att den var liiite längre.

Zooom. Älskar den där knappgrejen på skjortor som gör att de stay uppkavlade utan att man hela tiden måste dampa på den för att den kasar ner. Oh my, jag är verkligen inte bra på att förklara saker... Hahah.

Älskade nagerlack. Mavala är sjukt bra, har ett annat nagerlack från det märket, ett ljusbeiget/hudfärgat. Har dock inte testat detta nya än, men är 100 på att det kommer vara lika underbart det med.

Färgen är lite ljusare i verkligheten. Bara så att ni vet, för jag vet att ni är skitintresserade. Hahah. Nej men seriöst, om ni inte har något nagerlack från Mavala och ändå behöver köpa ett nytt, köp då från detta märke (reklaaaam!). Sjukt bra och de har en massa snygga färger.

Ooooch så det bästa av allt, the one you've been waiting for... H&M's genomskinliga läppglans!!!!! Haha. Nej, men seriöst, denna lilla (faktiskt rätt stora) tub av genomskinligt mojs är så otroligt bra! Om det är något H&M är riktigt, riktigt jäkla bra på så är det deras läppglans. Har haft detta tidigare och är fullkomligt kär i det, håller sig länge på läpparna och är sjukt snyggt. Har ett annat i ljusrosa också, underbart bra det med. Rekommenderas för den som behöver nytt läppglans! Megabra.

That's my stuff, bro. Hahah. Förlåt för de störda kommentarerna under bilderna, jag är sjukt flummig just nu, hahah.
Hoppas ni får en fin dag, folks. Puss.

Friday

Snabbinlägg.

The A who's not pregnant köpte en födelsedagspresent till mig när vi sågs i förrgår. De slog in den i affären, även fast jag stod precis brevid, haha. Så gullig hon är. Fick en palett (eller vad fan det heter) med ögonskuggor i olika bruna nyanser. I've got green eyes, tydligen skall jag gå åt motsatt ögonskuggefärg då, alltså brun. Hade ingen aning om det, men det är nice, då jag alltid använder någon form av brun ögonskugga, it's my fav och vad jag anser passar min ögonfärg och fräknarna bäst.

Hm, aja, jäkligt nördigt stycke, haha. Det jag skulle komma fram till var att ögonskuggorna är perfect, matta färger, då jag avskyr glitter i ögonskuggor, är endast snyggt när man skall ut, alltså klubb-ut. But that's just what I think...

ANYWAY..............

Nu skall jag en snabbis till jobbet och fylla i lite papper, sedan skall jag köpa färgpatroner till skrivaren, intressant va? Haha. Annars vet jag inte riktigt vad som händer idag, skall nog ta en lugn dag/kväll. En lugn helg för den delen. På söndag fyller jag år och jag pallar inte vara bakis och må skit pga att det röjdes på lördagen. Så lördag får också bli en lugn dag. Om det är fint väder kanske man skall ta sig ner till S. Esplanaden och fynda lite? Vi får la se.

"Snabbinlägg". Haha, my ass. Detta blev hur långt som helst ju, så nu får jag ändå stressa mig fast jag tyckte jag hade hur mycket tid som helst när jag började skriva... Gah.

Aja, ha en fin dag y'all!
Puss.


Old

Ett tecken på att jag börjar bli "gammal": Jag löser korsord varje dag. Yes, det är sant. Varje dag, och om tidingen är slut/det bara är rövsvåra korsord kvar köper jag en ny. Oh, I'm old.

För övrigt; dagens låt:

The ten best albums - Part 1

Ja, med tanke på hur jädrans mycket jag skriver är det nog bäst att dela in denna nya kategori, haha.
Här tänker jag skriva om de, enligt mig, tio bästa albumen, alla kategorier. Albumen kommer randomly, alltså startar jag inte med 10:an och slutar med 1:an eller vice versa. Why? The taste always change, alla vet vi ju att man har olika perioder då ett visst album är awesome, men nästa månad kan det handla om ett helt annat.
Så. Nu vet ni. Let's start this shit.

Billy Joel, "The Nylon Curtain".
Columbia Records, Sept 23rd, 1982



Alltså, det finns bara ett ord, eller ja; uttryck, som kan beskriva mina känslor för denna skiva: Aaaaaaaah! Detta "Aaaaaaaaah!":et skall självklart tolkas positivt.
"The Nylon Curtain" har funnits med mig i många, många år, mina första minnen av skivan är från det sena 90-talet. Min kära mor älskar Billy Joel, verkligen Älskar. Tillsammans med Bee Gees (en kärlek jag INTE delar med henne, huva) är Joel hennes favoritmusiker.
Skivan är så otroligt... vad skall jag säga? Fullständig! Kanske fel val av ord. Den är perfekt, jäkligt perfekt. När man kollar igenom låtlistan ler man till varje låttitel. "Allentown"... "Laura"... "Pressure"... "Goodnight Saigon"... "She's Right on Time"... "A Room of our Own"... "Surprises"... "Scandinavian Skies"... "Where's the Orchestra?"...
Alla är fantastiska låtar, otroligt fantastiska. Mina favoriter är "Allentown", "Laura" och "Pressure".
Sådan stark trio, sådan stark start på en platta som fortsätter i samma underbara anda skivan ut.
Ja, som jag redan har skrivit hundra gånger: Denna skiva. Denna skiva är... Med brist på nya fina adjektiv kan jag iallafall säga att den HELT KLART förtjänar en plats på min lista.

Tips:
Nästintill allt Joel har skapat är fantatiskt, som denna skiva, men jag måste ändå lysa lite extra på en särskild låt:
"Say goodbye to Hollywood" från skivan "Turnstiles" (1976). Älskar tempoväxlingarna och Billy's otroliga röst.
Perfection, people, perfection.

Så, detta var första plattan, imorgon lär nog nästa dyka upp.
Och ja, så, lyssna lyssna nu då! ;)

Puss.

Live

Hej.


Ville bara säga att jag ♥'ar U2. ♥'ar jävligt, jävligt, jävligt, jävligt mycket.


Onsdag

Regn. Regn, regn, regn. Det är höst ute, i början av augusti. How fun...
På söndag fyller jag år. 22. Tjugotvå. Tvåtvå. Wow. Tiden går fort, folks. Fyra år sedan jag fyllde arton, två år sedan tjugo. Bror kommer hit och firar, han är så bäst. Roligare människa får man leta efter. Faster kommer antagligen ringa, as usual. Inget mig emot, vi brukar babbla mycket i telefon, hon och jag, vi kan sitta och tjattra i flera timmar... Haha. Min "kära" fader lär väl också ringa, uh... Får väl prata med honom, låtsas låta glad. Orkar inte bråka på min födelsedag, not fun.
Så, jag fyller 22. Året som 21 har gått väldigt fort. Beror väl antagligen på att jag börjat på min utbildning, man är ständigt igång, och som alla känner till så går tiden fort när man har roligt. Herregud vad föregående mening låt ironisk, som om jag inte alls menade vad jag skrev, haha. Jag menade det, det Är roligt att plugga, säger en väldigt nördig tjej. But it is!

Det är nu jag börjar känna mig "gammal". För Gammal kan man fan inte känna sig än, kanske när man fyller 30... But that's just what I think. När jag är färdig lärare kommer jag att vara 25 och ett halvt. En väldigt ung lärare, med andra ord. Men ja, tillbaka till att känna sig "gammal". Jag börjar göra det nu, och tror jag kommer att göra det ännu mer nästa år när jag fyller 23. Fast egentligen är jag fortfarande ung, herregud jag är ju bara i början av 20-årsåldern! Tror det handlar om att "chocken" över att ha trätt över 20-gränsen och att inte längre vara tonårig som fortfarande spökar, och ju längre man kommer från 20-gränsen ju mer "chockad" blir man.

Oj, vad jag börjar dra ut på massa konstigheter... Haha, excuse me.

Om en stund skall jag ut i regnet och åka in till stan och träffa my lovely A (not the pregnant one, the other darling). Till Arre, såklart. Ha. Lunch (usch lite ångest över att äta lunch ute två dagar i sträck, men jaja; sommarlov) och flumm. Great!

Hoppas ni får/har en skön onsdag. Puss på er.


It's alright... ?

Trött. Druckit tre liter kaffe. Sms-bråkat lite med pappa. Tänkt på the old times och fått några mindre ångestattacker. Luncha med världens finaste S vid två. Lyckan över att den människan existerar. Och tankar på allt annat crap.

Tisdag.

We want the world

Bra, intensiv dag.
Lyssnar på Doors. Köpte en Doors-t-shirt idag. Killtisha. Såg den, ville ha den, köpte den.
Doors blev mina favoriter efter Arkperioden, så hösten 2005. Lyssnade hela, hela tiden. Fann lyckan.
Musiken är så otroligt vacker, Jim's röst är som... som ett lent tyg. Ett lent tyg man vill lägga kinden mot.
A's brors fru älskar Doors aswell, vi satt och lyssnade hela eftermiddagen på högsta volym. Mys.
Kommer alltid älska detta band. Alltid.

Konstigt inlägg. Hoppas ni haft en fin dag. Puss.



Måndag

Mornin' folks.
Eller ja, jag har varit vaken i några timmar, ifall jag skulle jobba. Dagen blir jobbfri (vilket ni nog förstår i och med att jag sitter vid datorn såhär pass sent på förmiddagen...), vilket känns jäkligt skönt actually.

Vid tolv skall jag möta upp A inne i stan, vi skall ner till "vår" gamla lägenhet vid esplanaden och jag skall hjälpa henne röja undan där. Hon har precis flyttat till Halmstad, så är bara nere och röjer undan och hämtar saker osv. I'm gonna miss her! Men skall upp till H-stad och hälsa på innan mitt plugg börjar. Har inte varit i H-stad sedan jag var en liten minikicka och min pappa bodde i Varberg. Vi brukade alltid åka på utflykter till närliggande städer, då bland annat Halmstad...

Awell. Skall iallafall bli trevlans att träffa lilla A idag, länge sedan jag träffade min kvinna.
Innan jag träffar henne tänkte jag slinka in på HM och handla lite nödvändigheter.
Med nödvändigheter syftar jag på strumpbyxor (vilken färg/material? funderar på mörkgråa, om det finns...), vanliga svarta leggings, en skitbillig kofta jag såg när jag var där senast och ett nytt läppglans.
Fyfan vad jag shoppar nu när jag fick tillbaka cash från skatten, haha... But det jag handlat har enbart varit nödvändigheter, har verkligen nada kläder, och allt har handlats på HM så ja, not much money spent...

Sitter och lyssnar på Bruce Springsteen. Ja, Bruce Springsteen. Har alltid, alltid avskytt honom. Fast ja, senast jag lyssnat på honom innan igårkväll var för kanske tio år sedan, haha. Har alltid haft en slags "regel" att aldrig lyssna på honom, han har alltid känts lite för "gubbig" för mig. Men igår tänkte jag "vafan, let's give the man a try" och knappade in hans namn på Spotify och, okej, han är faktiskt okej. Inte världens bästa, men ändå skön musik, avslappnande. Fortfarande lite för... aah, jag vet inte vad jag skall säga/skriva, men det är något med musiken som inte riktigt funkar för mig, men annars är det faktiskt bra.
Förlåt 12-åriga Liv, men Brucan är faktiskt bra. Ibland får man bryta lite gamla mönster.

Förutom Bruce tillägnades gårkvällen U2. Herregud vilket band, vilken musik! Är i princip uppvuxen med U2, åtminstone de gånger jag besökte Norrland under min uppväxt, dvs flera gånger varje år. U2 är min farbrors absoluta favoritband. U2, Simply Red och Depeche Mode, men framförallt förstnämnda band.
Riktigt mäktig musik, man glömmer bort hur fantastiska de är.

Nej, nu skall jag sluta skriva för detta blev ett äckligt långt inlägg, och istället sminka och klä på mig.

Ha en skön måndag!
Puss.

Sunday

Bra kväll igår, mycket bra. Alltid lika trevligt att träffa M, bra människa.
Idag har det regnat nästan hela dagen, något jag, faktiskt, finner mysigt.

I veckan blir det jobb, shopping, umgänge och plugg.
Ja, plugg. Måste börja nu innan skolan, så man inte är helt jäkla rostig när man kommer tillbaka. Börjar den 2/9, och terminen startar tufft direkt med introduktion till ett stort arbete. Bah. Så har börjat läsa lite om IUP'er (indivuduell utvecklingsplan) på skolverkets hemsida, något vi skall läsa om och arbeta mycket med nu i höst.
Uh. Lite sådär prestationsångest, men skall bli kul/intressant/skönt att börja plugga igen, jag gillar att plugga. Faktiskt. I'm a geek, I know. Hahah.

Hoppas ni haft en skön helg, darlings. Puss.

Ps. Hahah, hittade en massa flummiga bilder på datorn från i höstas när morsan skulle fota mig för något skolarbete. Alltså haha, på vissa av bilderna gör jag så sjuka miner, haha. De skall ni INTE få ta del av, här får ni några andra iallafall. Hah. Ds.





Vin

Tja.
Haft en sjukt skön lördag. Inte gjort något alls, just slappat.
Om en timme skall jag befinna mig hos min kära klasskompis, det blir vinkväll med skitsnack och hundra cigg.
Lovely.

Nej, nu skall jag sminka mig. Hoppas ni har en fin och skön helg, folks.
Puss.

Började för övrigt tänka på hur jäkla snygg Sam i "True Blood" är, därav this picture:

Heeeeelg

Home. Skönt som fan. But off I go again, skall in en snabbis till stan och handla en vinare och köpa den där tröjan på H&M, måste bara ha den, haha. Det är en sådan där tröja som man bara "OMG"-ade över när man såg den. Vetefan varför jag inte köpte den igår... Mysko.

Gosh vad jag är trött. Ikväll skall jag bara s-l-a-p-p-a, imorgonkväll blir det vin med min kära klasskompis. Behövs inför den kommande hösten, gaaaah.

På återseende. Puss.

Fredag

Trött... Ovanligt... Idag är det iallafall fredag och jag skall bannemig dricka vin ikväll, vare sig jag drar ut med folk eller ligger hemma i soffan framför någon mysig film. Detta har varit en förjävlig vecka (inte på jobbfronten, everything else), och jag känner att jag fanemig förtjänar en flaska vitt. Kanske inte en hel, men ett par glas iallafall...

Handlade lite nytt igår efter jobbet. Ny (fantastisk!) bh, Lilagrått linne, rutig skjorta, samt ny mascara. Skall nog in och köpa en riktigt snygg koftliknande sak jag såg på HM igår.
Well needed.

Nej, sista fixet sedan skall jag iväg till jobbet. Påsarna under ögonen dras mer och mer ner... Bah.

Puss

~~~~~

----

Just... just give me strength. Please? I need some strength right now, and would love if you gave me some.


Torsdag

Fortfarande förbannad, dock inte lika mycket, det har lagt sig. Ingen idé att gå runt och vara sur över något som ändå aldrig kommer att förändras.

Jobb snart. Jag är, gissa vad? Ha. Trrrrrött. Känns som jag har sju meter långa påsar under ögonen.
Det åskade när jag skulle gå och lägga mig igårkväll. Spöregnade. På ovanvåningen låter allt dubbelt så mycket, regnet dunkade ner i taket, mullret dånade runt omkring en. Dock gick det över relativt snabbt så jag kunde somna.

Efter jobbet drar jag till Nova. Fick tillbaka en jädrans massa pengar på skatten, vilket gjorde mig ungefär SÅHÄR skitglad. Behöver koftor, nytt smink, byxor... Ungefär allt. Min garderob är verkligen urtråkig och uråldrig för tillfället...

Aja. Hoppas ni får en fin... torsdag är det va? Ja. Torsdag.
Puss.

---

Så otroligt jävla besviken på min pappa, så otroligt jävla besviken.
Har inte skämts för och varit så jävla förbannad på honom sedan han var hemlös för tio år sedan.
Fyfan... Jag är så otroligt glad över att han inte har något med mitt liv att göra längre, och snart kommer även alla andra att göra det. Han får skylla sig själv. Man klarar inte av att bry sig om någon allt för länge, om personen i fråga inte ger en något tillbaka, utan enbart sviker en, gång på gång. Han får verkligen skylla sig själv nu. Vi klarar inte av det längre, vi kommer gå i sönder om vi blir svikna igen.

Jag är på gränsen..... Herregud vad jag skäms för hans skull... Vill inte veta av honom. Herregud.......

Animal

Vill bara tillbaka till Berlin. Det känns som att all min värme och lycka stannade kvar där, stannade kvar vid grindarna vid ingången till Kindl-Bühne. Själv var jag tvungen att åka tillbaka till gråa Sverige. Lund. Oh my.
Åker dit i höst iallafall. Önskar bara att Pearl Jam gjorde det samma och intog Kindl-Bühne's scen igen.

Förlåt, jag framstår nog som en jävla tjatmaja, vilket jag alltid gör. Men ni måste förstå. Onsdagen den 30:e juni var den absolut bästa dagen i mitt liv. Det var så perfekt, hela, hela dagen. Kärlek, på hög, hög nivå.



Gaaaaaaaaaah

Hemkommen. Slutade lite tidigare idag, skönt som fan. Trött som en gnu.
Det är så kul, för det kommer hela tiden in olika lärare och säger "Hm, jag känner igen dig...".
You see, fritidset (rätt stavning?) jag jobbar på är på min gamla skola, så jag svarar alltid "Jo, ja, jag gick här för mååååånga år sedan", och får till svar "Jaaa, just det! HEEEEEJ!".
Haha. Kul. Brings back good old memories from när man var en liten gnutt, haha.

Nu skall jag bara slaaaaaaappa. Fy faaaan vad jag är trött!

/L.

Tisdag

Fan, är t.o.m tröttare idag än vad jag var igår. Det tog emot en jäkla massa att stiga upp ur sängen tidigare imorse... Buhuhu...
Börjar mellan nio och halv tio, slutar väl som igår, dvs klockan fyra.

Vet inte vad mer jag skall skriva. Ville bara mest informera er om att jag är jävligt trött. Och det har jag ju gjort nu, så jag kan lika väl sluta skriva. Precis. That's what you want me to do, huh? Oh, how you hate me.

... ??

Förlåt. Jag är verkligen SKITtrött. Vad jag behöver nu är min "kära" morgoncigg som verkligen väcker mig, och en tredje kopp morgonkaffe på jobbet. Sedan skall jag vara fit for fight. Kanske. Vi säger det iallafall!

Ha en fin tisdag, vi hörs ikväll. Puss.

TA MIG TILLBAKA:

Love to the best

Hej, jag heter Liv och jag älskar Pearl Jam så jävla mycket. Kärleken till detta band blir bara starkare och starkare för varje gång jag sätter igång en av alla deras fantastiska låtar. Puss på er, så jäkla många pussar på er.

Min dator har mens. Usch vad den blöder. Okej, ew. Det gör den inte alls, kan den ju inte. Ju. Dumdom. Men den är iallafall jäkla dryg, har nu rensat den och har ett X antal mer gig på den. Happy face.

Alltså åååååh, Pearl Jam. Fyfan vad grymma ni är. Säger jag likt en nyförälskad tonåring. Och det är jag ju inte.

Fan vad jag babblar. Nu skall jag fortsätta lyssna på denna fina musik och prata med mina fina vänner @ el msn'o.

Puss på er (inte bara på Pearl Jam, utan även ni som läser. Ja, känn er hedrade.)
/L.


Sour girl

Fyfaaaaan vad trött jag är! Märks att det är måndagmorgon... Uäh... Vill bara gå upp och gosa ner mig i sängen igen.
Har redan druckit två koppar kaffe, kan inte dricka mer, kommer bara må illa då. Gör alltid medvetet för starkt kaffe, kan inte dricka "normalstarkt" kaffe, tycker det smakar skit, vilket märke jag än dricker. Alltid en eller två skopor mer. INTRESSANT, LIV! Haha.... Oh my.

Aja. Börjar halv tio, en morgoncigg på det och jag skall nog vara fit for fight. Slutar vid halv fyra-tiden, då skall jag hem och sova... Haha..

Om fyra veckor börjar skolan igen. Skönt faktiskt. Lite ångestladdat dock, prestationsångestladdat. Hösten kommer bli riktigt, riktigt tuff och intensiv, sista terminen innan ett och ett halvt år av sidoämnen, så våra lärare vill väl pusha oss skitmycket och ge oss tre miljarder hemtentor och sjuttio miljarder skolprojekt... Gaaah.
Men längtar ändå, skönt att komma tillbaka till vardagen igen, och träffa alla fina klasskompisar. Hihi.

Nej, nu skall jag försöka vakna till 100%, sitter här och gäspar konstant medans jag skriver... Icke brao.

Ha en fin måndag!
/L.


Vet inte... tycker det är en fin bild. Ha.

Yeah

Hello.
Har haft en mycket skön helg. I fredags drog jag till Ariman med H, vi tog ett gäng öl och catchade up om vad som hänt på senaste. Slutade kvällen med en inte så jättegod kebab. Fyfan vad äcklig den var. Kommer inte äta kebab på ett bra jävla tag. Uäk.
Igår gjorde jag i princip ingenting, låg bara hemma och göttade mig i soffan, käkade marängswiss vilket fick mig att känna mig som en jävla valross. Gott var det iallafall, and that's what counts.
Idag har också varit en dag i slappandets tecken, förutom en runda till kollonin där jag slet som en man. Hah.
Så det har varit en väldigt skön helg, to sum it up. Jobb hela nästa vecka, så man får passa på att slappa.
I don't mind working, though. Tiden går fortare och jag har ett jävligt roligt jobb. Och cashen förstås, haha.

Nepp, nu skall jag fortsätta slappa, hehe.

Ps. Galliano, menswear fall -10 är galet snygg, älskar Holmes-temat. Han är grymmast. Och så vill jag ha denna halsduken från Gaultier, snygggggg-g-g-g. Ja, jag kollade på senaste avsnittet av "Fashion". Fast jag hatar programledaren. Ds.

Ps2. Varför bloggar jag om herrmode? Wierdo... Ds2.


RSS 2.0