9 years

När jag precis var på väg hem gåendes från stan slog en väldigt märklig, och pretty stor, sak mig.
Jag tänkte: Idag är det den 14:e augusti, en dag från 15:e augusti = min födelsedag.
Men vänta lite nu... this rings a bell... detta datumet betyder något, någonting hände för sjukt länge sedan den 14:e augusti...

JUST DET!

Idag, mina vänner, är det Exakt på dagen 9 ÅR (!!!) sedan jag egentligen skulle ha sett The Ark för första gången.
Det var Malmöfestival, de skulle spela där. MIn storebror, som då älskade dom över allt annat, och hans vänner skulle åka in och se dom, självklart ville han inte dra med sin lillasyrra dit...
Men det hade jag såklart fixat ändå! ;)

Jag lyckades övertala min vän att med. Detta var during the time when Marcoolio fortfarande ansågs vara "cool" och "ball", och han spelade före Ark så detta var ju jackpott!
Min väns farsa skulle skjutsa oss dit och tillbaka, detta var enda villkoret till att vi skulle få åka dit överhuvudtaget.
No way att två 11 (snart 12)-åriga tjejer skulle få åka tåg SJÄLVA i en kvart och tillbaka... Hm... ?

Anyway, allting ställdes ändå in. Min väns farsa fick förhinder, och trots att jag tjatade på min egen far fick jag ändå inte åka och se dom.
Jag minns hur ledsen jag var, minns det fortfarande idag, 9 år senare.
Jag minns att jag tänkte:

"Nästa år skall jag iallafall se dom på Malmöfestivalen, vad än pappa eller mamma säger!"

Det tog två år innan jag såg på för första gången "på riktigt".
Rocktåget -01 blev inte av i och med att jag inte hade någon att gå med, ingen av mina vänner ville lägga ner pengar på sådant "skit", och mamma vägrade låta mig gå ensam. Den dagen var hemsk.

Jag minns att vi var i Malmö den dagen, jag och mamma och mina brorsor, och jag minns att när vi var på Malmös tågstation och påväg hem, sade:

"Du... kunde jag få gå på det ikväll... Du vet..."
"Vadå för något??", frågade mamma.
"Rocktåget... The Ark och Håkan Hellström.. Det är ju ikväll och jag kan vara kvar här och jag kommer komma hem direkt efteråt, jag kan ju vägen till stationen och så..."
"KOMMER INTE PÅ FRÅGA!!!"
, var det enda mamma sade angående det och jag skippade att prata mer om det, för hon gav den där blicken, ni vet den där blicken då man tänker,
"Okej, jag skall nog lämna det här ämnet nu... !"

Men jag såg dom på Malmöfestivalen 2002, och hade några månader innan träffat dom på en signering, så jag var satisfied...

Och ja, som de flesta av er som läser detta nog... vet... haha... så fick jag se dom En Hel Del efter det. Kanske lite som plåster på såren för att jag missade dom de där viktiga gångerna, för 8 och 9 år sedan?
Jag vet inte om det är anledningen, men jag hade faktiskt jävligt kul... Nog de bästa tonårsåren en liten tonårig fjant kan önska sig. :)

Så - 9 år på dagen idag!
Vettefan om det kommer firas på något sätt, haha, men jag kommer iallafall tänka tillbaka och minnas alla härliga stunder man har haft de goa gubbarna. :)

Puss.
/Liv.


LOL på Olas min på bilden. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0