Of Mice and Men

image205

Kanske lite småporrig bild, men jag tycker den beskriver denna fantastiska film/bok perkfekt.
Vet inte hur ni hade det, men när iallafall jag gick i typ sjuan-åttan läste vi Steinbeck's bok på engelskan, och efter det "belönades"  vi med att få se filmen.
Sedan den dagen har den filmen varit en av mina absoluta favoriter.
John Malkovich, jag säger bara John Malkovich.
Precis som DiCaprio i "What's eating Gilbert Grape" får Malkovich uppdraget att spela en psykiskt störd man. Vissa skådespelare skulle gjort detta något så fruktansvärt dåligt, men båda de här skådespelarna gör otroliga insatser, insatser som kommer vara ihågkomna för alltid. Visserligen har var diCaprio uppmärksammats mer för sin roll som Arnie, men jag tycker Malkovich gör en Minst lika bra insats som Lennie.
Hela filmen är så... hemsk. Fast vacker på samma gång.
Gary Sinise (- Ja, det är Lt. Dan från "Forrest Gump" och - Ja, det är Mac Taylor från "CSI NY") och Malkovich är så otroligt samspelta, deras rollkaraktärers relation är hela tiden på en skör tråd, speciellt från Gary's karaktär George's synvinkel.
Det är aldrig lätt att ta hand om en psykiskt sjuk person, hur mycket man än älskar den, de behöver så mycket omsorg, uppsyn 24/7. Ibland finns det till slut bara en utväg, som i denna film.

Har inte sett den här filmen på hur länge som helst, men jag tänkte faktiskt sätta mig ned och titta på den nu. Det är som att träffa en kär gammal vän igen, man är verkligen förväntansfull och man njuter, för man vet hur vännen/filmen är, men det är alltid nya saker man upptäcker med den.

Peace.
/Liv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0